Het najaarsseizoen 2022 zit er op

Het is even stil geweest met de wedstrijdverslagen… Sorry! Daarom bij deze een samengevatte terugblik op de tweede helft van het seizoen.

Joeri, Felix, Bob en Max van team 1 hebben een lastige tweede helft gespeeld. Theoretisch gezien was klassenbehoud niet onmogelijk, maar zoals de praktijk uitwijst blijkt helaas anders. Geen enkele wedstrijd werd met winst afgesloten, maar moesten zij het vooral hebben van puntjes weg snoepen bij de tegenstander. De teller is blijven steken op 31 behaalde punten, waardoor dit team volgend seizoen een stapje terug doet naar de derde klasse.

Dezelfde conclusie kunnen we trekken bij Jorg, Geert, Rens en Imke van team 2. Ook voor hen lag degradatie op de loer. Op een enkele wedstrijd na werd er helaas geen winst behaald, maar hebben ze de 19 behaalde punten uit de eerste helft op weten te schroeven naar 33 punten. Niet genoeg om derde klasse te kunnen behouden, wat eveneens degradatie betekent.

Ze zeggen wel eens het beste voor het laatste te bewaren. Dat zullen we middels dit verslagje dan ook doen: Derk, Simon, Remco, Theo, Achmed en John van het 3e seniorenteam en Hugo, Emma en Stijn van ons jeugdteam hebben namelijk een mooi seizoen beleefd! Team 3 moest drie maal de tegenstander met de (krappe) winst feliciteren, maar won daarentegen twee maal dik! Ze zijn uiteindelijk, met 58 behaalde punten, op de derde plaats van de poule geëindigd.

Bij de jeugd is er een mooie stijgende lijn te zien. In de eerste helft van het seizoen werd er drie keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. De tweede helft kenmerkt zich door een nipt verlies, een keer gelijkspel en drie keer ruime winst! Vaste opstelling Emma en Hugo wisten de punten binnen te halen en het zo nu en dan meespelen van Stijn is zeker niet onverdienstelijk gebleken: een verdiende vierde plaats met 50 behaalde punten.

Het seizoen sluiten we, zoals gebruikelijk, af met een jaarlijks funtoernooitje. Dit keer op zondag 18 december waar we onder het genot van oliebollen een voorgift toernooi zullen spelen met alle leden. Het nieuwe jaar trappen we, met een kleine vertegenwoordiging, af met de Gelderse Kampioenschappen op 7 en 8 januari in de Jan Massinkhal.