Het seizoen is op, of eigenlijk al over, de helft!

Oeps, na afloop van de vijfde wedstrijdronde helaas een verslagje gemist en vorige week is de zesde wedstrijdronde alweer gespeeld. Om die reden maken we er dit keer een samengesteld verslagje van.

Senioren

In de vijfde ronde namen Joeri, Felix en Max van het eerste team het op tegen de directe concurrenten uit de poule: GTTC Groesbeek 2. De partijen waren aan elkaar gewaagd en zo bleek dat ook in de uitslag: Het werd 5-5. Helaas niet in kunnen lopen of de koppositie kunnen overnemen…. Vorige week werd er tegen TTV Ede 8 gespeeld. Waar het eerste team eigenlijk constant op de tweede plaats stond, zijn zij na afloop flink gekelderd naar de vierde plaats. Er werd namelijk met 9-1 verloren, waarbij Joeri in zijn laatste partij de eer heeft weten te redden. Momenteel staan zij op de vierde plaats, hetzij echter maar met één puntje verschil op de nummers 2 en 3. Het kampioenschap behalen wordt nu echter wel lastig.

Getavé 2 heeft twee keer op rij goede resultaten behaald! Op 12 oktober wisten Jorg, Geert en Derk flink te scoren tegen Hutaf 7; er werd met 1-9 gewonnen. Mede door deze mooie klapper lijkt zelfs het kampioenschap in het verschiet te liggen. De uitslag tegen TN 9 heeft hier ook mooi aan bijgedragen. Jorg en Geert wederom opgesteld, dit keer met Rens. In tegenstelling tot de eerste ontmoeting (7-3 verlies) werd er een 4-6 winst binnen gehaald en is de tweede plaats, met drie puntjes verschil op de nummer 1, behouden.

Team 3 lijkt een seizoen te spelen met enkel ruime uitslagen. Soms in het voordeel, soms in het nadeel. Op vrijdag 12 oktober hadden Theo, Simon en Hugo een zware dobber aan bezoekers SKF 11. Het was aan Hugo om de eer te redden en het enige puntje binnen te slepen. Op 27 oktober was het juist de tegenstander die een zware dobber had aan John, Simon en Achmed. Met een knappe 2-8 winst wisten zij te winnen van TN 11. John en Achmed wonnen er beide drie. Simon won één enkelpartij en samen met Achmed was hij in de dubbel te sterk voor de tegenstander. Ze bekleden momenteel een nette derde plaats in de poule.

Junioren

Sinds lange tijd heeft Getavé weer nieuwe aanwas bij de junioren en dat resulteert dit seizoen in twee competitieteams.

De laatste twee wedstrijden van het eerste team zijn op z’n minst fraai te noemen. Stijn en Emma wisten op 14 oktober een gelijkspel binnen te slepen tegen concullega’s Essentia 1 uit Bemmel. Stijn won er eentje, Emma won er drie en ook werd er eenmaal de dubbel binnen gesleept. Tegen TTV Ede 3 werd er afgelopen zaterdag een schepje bovenop gedaan door in tweemans+eendame-opstelling op te draven. Er werd knap met 2-8 gewonnen; Stijn en Emma wonnen er twee, Hugo won er drie en de dubbel werd gewonnen. Het kampioenschap behalen wordt mogelijk wat lastig, maar ze staan momenteel op een zeer fraaie tweede plaats.

Team 2 draait ook een mooi seizoen. Teun, Ian en Jules staan eveneens op de tweede plaats in de poule. Echter is hier het verschil op de koploper minimaal (twee puntjes…), dus de kans op het kampioenschap is nog duidelijk aanwezig! Op 14 oktober wisten zij met 6-4 te winnen van Revanche, waarbij Teun in topvorm bleek. Hij won al zijn enkelpartijen. Ian en Jules pakten, naast de gewonnen dubbel, eveneens een puntje. Afgelopen zaterdag namen zij het op tegen Cevelum. In de eerste ontmoeting bleken zij al een lastige tegenstander en dat was dit keer niet anders. Ian en Jules namen het met z’n tweeën op tegen de jongens uit Cuijk. Beide wonnen een partij en eenmaal werd de dubbel gewonnen.