Kampioenen

De stekker is weer (grotendeels) uit het sporten getrokken, maar dit keer hebben we het competitieseizoen wél uit kunnen spelen! En dat is maar goed ook, want twee van de vier seniorenteams zijn namelijk kampioen geworden!

Getavé 1
Getavé 2

De stijgende lijn van Getavé 1, zoals beschreven in de tussenstand, is vast gehouden door Jorg, Geert, Geoffrey en Lisanne. Er werd geen enkele wedstrijd verloren. Sterker nog; er werden bijna overal betere resultaten behaald dan bij de eerste ontmoeting. Het kwam op de laatste wedstrijd aan, waarbij er tegen Bit.nl 10 vier puntjes behaald moesten worden. De tegenstander sprokkelde in het begin twee puntjes weg, maar bleef hier uiteindelijk wel op steken. Er werd welverdiend met 8-2 gewonnen én het kampioenschap behaald! De persoonlijke resultaten zijn goed te noemen: Jorg is geëindigd op 88%, gevolgd door Lisanne met 71%, Geoffrey met 61% en Geert met 57%. 

Getavé 2 heeft eveneens de stijgende lijn voort weten te zetten. Vanaf de tweede helft is elke tegenstander met een uitslag van 8-2 winst of meer verslagen. Het ruimschoots winnen van de wedstrijden maakt dat het kampioenschap in de op-een-na laatste wedstrijd al kon worden behaald; er waren maar vijf puntjes nodig om verzekerd te zijn van promotie naar de derde klasse. Resultaat: Gelukt! Al vlot stond de teller op een 0-5 voorsprong en werd er uiteindelijk met 2-8 gewonnen. Het seizoen is, met een 9-1 overwinning, in stijl afgesloten. Max heeft het tij weten te keren; had hij halverwege het seizoen nog geen partijen gewonnen, de teller is op 7 uitgekomen, een percentage van 41%. Felix heeft de koppositie in de poule, met 100% (!!!) winst, weten te behouden, gevolgd door Bob die het seizoen met 85% winst af sluit en Joeri heeft een nette 70% winst behaald.

Getavé 3 heeft in de tweede helft de punten weten te verdubbelen. Halverwege stond de teller op 30, het seizoen is afgesloten met 62 punten. Ook voor Rens, Theo en Achmed geldt dat er in de tweede helft nauwelijks punten weg gegeven zijn; het merendeel werd met een mooie score gewonnen. Dit levert hen een nette derde plaats op, maar liefst 22 punten meer dan de nummer 4, maar helaas niet genoeg om de koploper(s) voorbij te gaan, het verschil bedraagt 10 punten. Rens was in goede vorm dit seizoen. Met 21 gewonnen partijen heeft hij het seizoen beëindigd met 70%, gevolgd door Achmed die de helft van zijn partijen heeft gewonnen. Theo sluit het seizoen met een mooi percentage van 57% winst af.

Getavé 4 heeft zich in de poule nog wat op weten te klimmen. Bij de tussenstand stonden John, Derk, Simon, Remco en Martijn op de vijfde plaats. Het seizoen is afgesloten op de vierde plaats met 40 punten. De tweede helft is min of meer te vergelijken met de eerste helft; het uitzicht op winst was er wel degelijk, maar niet altijd werden de cruciale punten gemaakt. Desalniettemin wel degelijk een mooi seizoen, waarin het spelen in de vijfde klasse uiteindelijk veilig is gesteld! Martijn sluit het seizoen af met 79%, John met 62%, Derk met 39%, Remco wist een kwart te winnen en ook Simon heeft voor twee punten gezorgd.

Op naar 2022!