Dubbel door! Op het Ak Gelre senioren

Het eerste weekend van januari kwam en dan is het weer zover. Het jaarlijks Afdelingsklasse toernooi Gelre. Nadat de jeugd op zaterdag hebben gespeeld, is het nu de beurt aan de viertal senioren die meededen.

Felix mocht met zijn E-licentie het opnemen tegen allemaal sterke tegenstanders. Dat liet Felix natuurlijk niet bibberen. Hij begon namelijk heel sterk het toernooi met een overwinning van de tweede geplaatste uit de poule. Dit was ook helaas de laatste overwinning in het enkelspel. Door deze knappe prestatie wist Felix een plek hoger te pakken dan dat hij was ingedeeld! Ook in de dubbel wist Felix samen met zijn dubbel een knappe overwinning te pakken.

Voor Simon was het de eerste keer meedoen aan de ‘Gelderse’. Het was een moeizame poule voor Simon. Hij wist ondanks zijn sterke spel helaas niets te winnen in de poule.

Net als bij Simon was het voor Derk ook de eerste keer meedoen bij de ‘Gelderse’. Het was een erg lastige poule voor Derk. Hij wist ondanks zijn spel, maar twee partijen te winnen. Het wist hem net niet te brengen naar de volgende ronde.

De verassing van de dag was toch de dubbel van Derk en Simon. Zij hadden van tevoren niet gedacht dat ze zó goed zouden spelen. In de poule hadden ze twee keer in drieën de partij gewonnen en mochten ze door naar de kwartfinale. In de kwartfinale begonnen de jongens erg sterk, maar helaas na een twee nul voorsprongen lieten ze toch de winst net door de vingers glijden.

Afbeelding ter illustratie

Naar de kwartfinale

Als laatst was Joeri ook mee en deed hij vandaag zelf mee i.p.v. om te coachten of te tellen. De eerste wedstrijd wist hij gemakkelijk te winnen en voldeed hij aan de verwachtingen. De tweede wedstrijd was erg spannend en wist hij NET niet te winnen. Gelukkig wist de Visch zich in de derde en vierde te herpakken en liet hij de tegenstanders geen games meer winnen in de poule.

In de kwartfinale ging het minder gelukkig dan gepland. De spanning was zeker aanwezig en dat was te merken. Helaas wist Joeri het niet waar te maken in de vijfde game en verloor hij van iemand van zijn “oude” club ONI.

Tot slot willen we alle organisatoren en vrijwilligers bedanken voor het organiseren en verzorgen van dit mooie evenement. Tot volgend jaar!