Clubkampioenschappen Getavé eindelijk weer gespeeld

Na twee maal de Clubkampioenschappen niet door te laten gaan i.v.m. de coronapandemie is het dit jaar wel mogelijk geweest om de jaarlijkse Clubkampioenschappen te spelen. Dit jaar gingen er tien spelers de strijd aan om de clubkampioen te worden.

Poulefase

Het waren twee poules van vijf. Waarbij er drie man doorgingen naar het hoofdronde en de andere twee naar de B ronde. In poule A gingen Geert, Jorg en John door naar de hoofdronde en gingen Remco en Theo naar de B ronde. In poule B plaatste Bob, Joeri en Achmed zich voor de hoofdronde en gingen Rens en Simon naar de B ronde.

De dubbels

Toen werden de dubbel gespeeld, deze waren zo goed als random ingedeeld waardoor je unieke koppels kreeg die samen uitmaken wie er eerste werden. Uiteindelijk had het duo Bob/Rens en Geert/Achmed het tot de finale geschopt. Het was op het eerste oog een gemakkelijke winst partij voor Bob en Rens die overtuigend de eerste twee games wonnen. In de derde game wisten ze zelfs op een 10-5 voorsprong te komen, maar op een verbazingwekkende manier wisten Geert en Achmed deze game te winnen met 14-12. En ook de vierde game was voor dit duo. Zo was het 2-2. In de laatste game wisten Bob en Rens zich te herpakken en werd alsnog de wedstrijd gewonnen.

Dubbel finale

Finales

In de B ronde gingen Rens, Remco, Simon en Theo de strijd aan in een vierkamp. Dit was een spannende ronde, want iedereen won van iedereen. Zo hadden Remco, Rens én Theo allemaal 2 punten behaald. Door uiteindelijk games te tellen werd Remco eerste en Theo tweede.
In de A ronde werd het erg spannend, er waren twee drie kampen, waarbij alleen de nummer een doorging naar de finale. Hier waren uiteindelijk ook spannende wedstrijden. Joeri wist van Geert te winnen en Bob won van Jorg. De finale werd dan ook gespeeld door Joeri en Bob..


De finale tussen Joeri en Bob was een erg spannende wedstrijd waarbij het niet zoals gewoonlijk best of 5 gespeeld werd, maar best of 7. Ook alle 7 de games werden op een hoog niveau gespeeld. Uiteindelijk wist Bob het te winnen om in de laatste game 11-6 te winnen van Joeri en zo mag Bob zich een jaar lang Clubkampioen van Getavé noemen.

Prijswinnaars clubkampioenschappen 2022:

A clubkampioenschappen 2e plaats: Joeri Visch
B clubkampioenschappen 1e plaats: Remco van Dam
B clubkampioenschappen 2e plaats: Theo Stevens
Percentagekampioen najaar 2021: Felix Peters
Percentagekampioen voorjaar 2022: John Barten