Joeri in de finale van het NJK-B O19!!!

Op zaterdag 14 mei werd de Nederlandse Jeugdkampioenschappen B (NJK B) gespeeld in Groesbeek. Hierbij was Joeri Visch als 5e geplaatst in een zevenkamp. Alleen de twee beste uit de poule mochten door naar de kwartfinale en degene die de halve finale haalden mochten door naar het NJK A op zondag 15 mei.

Het toernooi

De zevenkamp was een grote uitdaging voor Joeri en zijn coach Derk. De eerste partij mocht Joeri tegen een andere linkspoot. Helaas ging hij er met een 3-0 nederlaag ervan af. De tweede wedstrijd ging wat beter. Joeri kwam op een knappe 2-0 voorsprong. De tegenstander wist zich helaas te herpakken en won uiteindelijk alsnog met 3-2. De derde wedstrijd was tegen de winnaar van de dag, waar tegen Joeri er met 3-0 af ging. Ook wedstrijd 4 en 5 leverden Joeri een 3-0 nederlaag op.


De laatste wedstrijd had Joeri nog een kans om een partijtje te winnen die dag. Gelukkig ging dat ook goed. Joeri had geen problemen met de tegenstander en wist deze wedstrijd met 3-0 te winnen uiteindelijk.

Teller Joeri
Joeri die de kwartfinale telt

Naar de finale

Je zal nu wel denken, hoe kan het dat Joeri in de finale ‘zat’? Het was namelijk zo dat Joeri direct was uitgeschakeld en klaar was met zijn eigen wedstrijden. Samen met Derk bleven ze naar de kwart-, halve- en finale kijken. Deze wedstrijden moesten natuurlijk voorzien worden van een teller. En de oud tegenstanders vroegen of Joeri wilde tellen. Dat vond Joeri geen probleem. En zo rolde hij door naar de finale. Na de derde keer te vragen of Joeri wilde tellen vroeg hij wat hij ervoor terug kreeg. De finalist zei dat Joeri wat te drinken kreeg. Dus uiteindelijk heeft Joeri nog iets gewonnen die dag, een biertje.


Wil je de volledige standen zien van het NJK O19B klik hier. Of wil je de uitslagen van Joeri zien klik dan hier.