Prima start van het najaarseizoen in Doornenburg!

Het is weer zover, de competitie is weer van start gegaan. Met de eerste wedstrijd in Doornenburg is de zaal van de Doornick gelijk ingewijd. Dit begon op vrijdagavond voor de senioren waar drie teams weer aan de start stonden van het nieuwe seizoen. Alle teams zijn hetzelfde gebleven als vorig jaar, op een wijziging na: Hugo is behalve jeugdspeler nu ook seniorencompetitie speler. Hij is ingeschreven als speler bij team 3 in de vijfde klasse.

Team “Blauwe plank” en hakken en zagen….

Deze laatst genoemde zijn de competitie perfect begonnen met een 10-0 overwinning op TN 11. Hugo, de nieuwe aanwinst van het team, heeft dus ook een foutloze start gemaakt als speler in de seniorencompetitie. Ook Remco en Simon wonnen allebei hun wedstrijden. Door team “Blauwe plank” werd ook de dubbel gewonnen. (Hugo & Simon hebben allebei een blauw rubber).

Team 1, deze avond bestaande uit Felix, Bob & Joeri hadden TTV Ede 8 op bezoek. Een sterke start, waarbij er werd gewonnen met 6-4. Felix en Bob wisten allebei twee punten te maken in hun enkelpartijen. Ook Joeri wist één partijtje te winnen. De dubbel werd door het linkshandige duo, Bob en Joeri – omgedoopt tot “Hakken en zagen” – met het betere hak- en zaagwerk ook gewonnen.

Bij team 2 was de start van het seizoen ietwat moeizamer met een verlies van 3-7 tegen TN 9. Rens heeft in zijn enkelpartijen helaas geen punten kunnen maken, ook Geert wist maar één partij te winnen tijdens het wennen aan de nieuwe zaal. Derk maakte de andere twee punten in zijn wedstrijden. De dubbel werd gespeeld door Derk (&) Rens(en). Na een hele spannende vijfsetter viel de overwinning helaas net de verkeerde kant op.

Fantastisch debuut van Teun en Ian

De jeugdteams maakten op zaterdagmiddag ook hun start aan het seizoen. Voor team 1 was dit niet een ideale start, er werd met 0-10 verloren nadat Emma en Stijn allebei de partijen net niet naar hun hand konden zetten. Er werd goed gespeeld in de nieuwe (hogere) klasse. Het waren spannende wedstrijden maar het was net niet genoeg om een puntje in Doornenburg te houden.

Voor het tweede jeugdteam was het debuut als competitiespelers in de O13 klasse. Jules was helaas ziek, maar gelukkig hebben Ian en Teun het als tweemans team heel goed gedaan. Zij verloren allebei één van hun enkelpartijtjes, de andere drie wonnen ze allebei. Ook de eerste dubbels van het seizoen werden winnend afgesloten. Gefeliciteerd team 2 met dit fantastische debuut als competitiespelers!

Deze week is het tijd voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Voor team 2 van de senioren is dit dinsdagavond al, dan gaan zij naar Tik Hard. Seniorenteams 1 & 2 spelen wel gewoon op vrijdagavond. De jeugdteams moeten op zaterdagochtend uit naar Lichtenvoorde en Arnhem.