Op weg naar succes in Beuningen

Op zondag 27 november 2022 hebben maar liefst 9 spelers van Getavé meegedaan aan de Beuningse open 2022, wat georganiseerd werd door TCB Beuningen. Dit is een enorm aantal wat zorgde voor een supergezellige middag.

Als je de volledige uitslagen wilt bekijken ga dan naar: Beuningen Open 2022

De toppers van de jeugd

De derde Rensen van Getavé ging voor het eerst mee op toernooi. Met een grote big smile speelde Teun zijn eerste potjes achter de tafel en dat ging zeker niet slecht. Hij wist zich met zijn mooi geplaatste backhandballen de 3e plek te bemachtigen in de poule en zo door te gaan naar de hoofdpoule. In de kwartfinales wist Teun helaas niet te winnen, maar kreeg hij enorme complimenten van zijn trainers.

Stijn speelde samen met Hugo in een poule van 8 man. In deze 7 potten was het erg zwaar en wist Stijn niet veel te winnen. Ondanks dat kon hij zijn mooie spinballen geven en maakte hij mooie rally’s en punten. Ondanks dat wist hij een mooie 4 setter te pakken, waardoor hij kans maakte om hoger te eindigde in de poule en dat gebeurde! Stijn werd 6e. In het vervolg kwam Stijn in de halve finale waar hij helaas niet won, maar wel goed speelde. Ook om de plek 3/4 kwam Stijn net te kort en werd hij in zijn allereerste toernooi 4e!

Door de oog van de naald

Als laatste jeugdspelen hebben we onze Hugo. In zijn eerste 4 wedstrijden was Hugo ongelooflijk sterk en wist hij deze potten met overtuiging te winnen. Vanaf de 5e wedstrijd werd het lastig en wist hij net niet te winnen. In de 6e pot wist Hugo een belangrijk punt te pakken die er later toe deed.  De laatste 2 wedstrijden zat het even niet mee en verloor ze daardoor beide. Door onderling resultaat werd Hugo 3e en zijn tegenstanders 4e en 5e.

De halve finale wist Hugo tegen een tegenstander waar hij eerder van verloor, de boel naar eigen hand te zetten en deze met zijn mooie spel te winnen. In de finale stond Hugo als geoliede machine te spelen. Hij wist zijn tegenstander helemaal klem te zetten. Hij had maar 3 games nodig om de wedstrijd te winnen en won daardoor het toernooi!!!!

Prestatie van de senioren

John heeft de eerste ronde ontzettend goed gespeeld. Hij zat samen in de Poule met Getavé-er Remco. De eerste game was voor John lekker inkomen en werd er 3-0 gewonnen. In de 2e pot moest John tegen Remco. Remco maakte het voor John erg lastig, maar desondanks wist John dit knap te winnen. 3e partij won John ook gemakkelijk 3-0 en de laatste wedstrijd verloor John, waardoor hij 2e werd in de poule. In de 1e ronde van het afvalschema moest John het opnemen tegen de finalist en verloor die.

Voor Remco een iets ander verhaal in de poule. De eerste 3 partijen waren erg lastig voor Remco en wist hij, ondanks het goede spel niet te winnen. De laatste partij pakte Remco wel en werd hij 4e in de poule.

Rens is uiteraard mee en wist het publiek zeer te vermaken met zijn fantastische forehand topspin. Desondanks wist Rens geen partij te pakken in zijn poule en werd hij laatste. Ook in de eindronde was het zwaar voor Rens en was hij al in de eerste ronde uitgeschakeld. Daardoor kon Rens zich focussen op het coachen van mede-Getavé spelers.

Onverwachts goed

Onverwachts, maar ijzersterk speelde Derk in zijn poule. Met zijn overtuigende spel wist hij tegenstander die hoger dan hem geplaats zijn te verslaan met de kracht die we van hem kennen. Niemand tipte aan Derk in de poule ondanks een paar 5-setters en wist hij 1e te worden. In de hoofdpoule had Derk het erg lastig in de eerste ronde, waarbij hij net niet aan het langste eind kon trekken en verloor in de 8ste finale.

Een andere verassing van het toernooi was Achmed. In de poule speelde Achmed zijn mooie, maar sterke spel. Daardoor wist hij 2 partijen te pakken. Helaas zaten de netballen niet mee en verloor Achmed tegen de nummer 2 net in de vijfde game. In de vervolg ronde wist Achmed ijzersterk te spelen en wist hij als eerste senior zicht te plaatsen voor de 3e ronde in het toernooi. Helaas was de tegenstander net wat sterker en was toernooi voorbij.

Joeri die bij Oni landelijk A jeugd speelt, mocht daardoor meedoen met het hoogste klasse van het toernooi. In de poule was hij enorm goed aan het spelen. Helaas verloor zijn eerste 3 partijen. Alleen tegen ene speler bye wist hij door te gaan als nummer 4 van de poule. Ook in de vervolgronde wist Joeri bye moeiteloos voorbij te gaan. In de 8ste finale mocht Joeri tegen een teamgenoot van hem te winnen, waarbij hij enorm slim speelde. Hierdoor kwam hij in de kwartfinale wat voor hem een wereldprestatie is. Helaas eindigde daar ook het toernooi voor dé (schele) VISCH!!! en ging hij met opgeheven hoofd niet verder.

Als laatste wil Getavé TCB bedanken voor het organiseren van het toernooi. Het was een erg gezellig en leuk toernooi. Tot volgend jaar!