Hugo (J) en Bob (S) zijn de Clubkampioenen van 2023!

Clubkampioenschappen junioren

Op zaterdag 3 juni (junioren) en zondag 4 juni (senioren) vonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen plaats. De jeugd was netjes vertegenwoordigd en er werd in een poule van 5, met Hugo, Emma, Luca, Teun en Ian, gestreden om de titel Clubkampioen 2023.

Leuke sfeer en mooie wedstrijden kenmerkten de dag. Niet geheel onverwacht wist Hugo al zijn partijen te winnen en mocht hij de kampioensbeker in ontvangst nemen. Hugo, van harte gefeliciteerd! Emma pakte de tweede prijs, Teun eindigde als derde, Ian als vierde en Luca als vijfde.

Clubkampioenschappen senioren

Op zondag was het de beurt aan de senioren. Er werd een voorronde gespeeld, op basis van rating, verdeeld over twee poules. Poule 1 werd gevormd door de Clubkampioen 2022 Bob, Geert, Derk, Theo en ook Hugo, die een balletje mee kwam slaan bij de senioren. Poule 2 bestond uit Joeri, Felix, Jorg, Achmed, Rens en Remco. De nummers 1, 2 en 3 werden in een tussenronde – in aanloop naar de halve (kruis)finales – opgesplitst in twee driekampen, waarbij de nummers 2 van plekje wisselde. De overige deelnemers vormden een aparte poule, waarbij er gestreden werd om de beker B. Remco moest wegens een bedrijfsfeestje de kampioenschappen vroegtijdig verlaten, maar John nam zijn plekje over. Joeri (1e in voorronde), Bob (2e) en Jorg (3e) namen het onderling tegen elkaar op. Het andere drietal bestond uit Geert (1e geworden in voorronde), Felix (2e) en Derk (3e).

Uiteindelijk wisten Joeri (1e), Bob (2e), Felix (1e) en Geert (2e) zich te plaatsen voor de halve finales. Deze wedstrijden waren op zijn zachts gezegd spannend te noemen, waarbij vooraf de kansen voor iedereen open lagen. Bob wist zich te plaatsen voor de finale door met 3-1 van Felix te winnen. Joeri wist met dezelfde eindstand tegen Geert zijn plek in de finale te bemachtigen.

Daar waar Joeri gedurende het toernooi bleef groeien (en veel (!) raak sloeg), had Bob het in de tussenronde en kruisfinale ietwat lastiger. De klok was inmiddels de 16:00u gepasseerd toen er gestart werd met de finale. Bob herpakte zich echter en wist, zoals het in een finale hoort middels een Best Of 7, met maar liefst 4-0 te winnen en hiermee de kampioensbeker wederom binnen te slepen.

In de B-poule was de wissel van Remco naar John niet onverdienstelijk: John wist de 1e prijs te bemachtigen, door alle enkelpartijen te winnen, en nam Achmed de 2e prijs in ontvangst.

Strijd om de percentagebeker

Zoals het bij de Clubkampioenschappen hoort, is dit ook het moment voor het uitreiken van de percentagebekers. Hugo speelde in het najaarsseizoen 2022 ijzersterk en behaalt door 28 uit 36 enkelwedstrijden te winnen (78%) de percentagebeker. Alsof dit nog niet genoeg was, deed hij er in voorjaar 2023 nog een schepje bovenop: Hij sluit het seizoen af met een glorieuze 100% winst (32 uit 32) en behaalt wederom de percentagebeker.

Bij de senioren was Derk in het najaarsseizoen van 2022 het sterkst. Hij sloot het seizoen af op 85% door 17 uit 20 gespeelde wedstrijden te winnen. In het voorjaarsseizoen waren er twee spelers met het hoogste percentage van de club: Zowel Geert als Felix mocht, door 17 uit 21 gespeelde wedstrijden (81%) te winnen, beide een percentagebeker in ontvangst nemen.