Spannende strijd voor een plek in de finale

Op zaterdag 7 November 2023 zijn de afdelingskampioenschappen van Gelre voor de jeugd gespeeld. In de kampioenschappen werden er open, klasse en dubbeltoernooien gespeeld. Getavé was met drie jeugdleden vertegenwoordigd, ieder met een eigen coach.

Als eerste, Teun. Na een geslaagd toernooi in Beuningen was dit kampioenschap een nieuwe kans om wedstrijdervaring op te doen tegen allerlei verschillende tegenstanders. In zowel het open als het klassentoernooi kwam Teun (gecoacht door Joeri) na zeer spannende duels net niet aan een overwinning.

Ook Hugo (gecoacht door Bob) heeft zeer enerverende partijen gespeeld met enorm mooie punten en verschrikkelijk spannende games. In het opentoernooi lukte het niet om een wedstrijd te winnen. In het klasse toernooi won Hugo twee van de vijf wedstrijden, ook dit was net niet genoeg om door de stromen naar de volgende ronde.

Alles in vijfen

Dan, een debutant als het gaat om toernooien, Stijn (gecoacht door Derk). Zijn eerste twee wedstrijden van de dag in het open toernooi waren spannend, maar gingen fantastisch en werden in vijven gewonnen, dit betekende doorstroming naar de volgende ronde.
Voordat de volgende ronde zou worden gespeeld was het tijd voor het klassentoernooi waar twee van de vier wedstrijden gewonnen werden, dit was niet genoeg voor de volgende ronde. Terug in het opentoernooi was de kwartfinale aan de beurt, deze werd met fantastisch spel uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen en dus was het tijd voor de halve finale.

Dit leek een wedstrijd te gaan worden om snel te vergeten na een 0-2 achterstand. Echter, na wat tactische veranderingen in zijn spel wist Stijn een epische comeback te maken en de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 te winnen. Dit betekende dat hij door mocht naar de FINALE! Helaas werd deze finale in vijven verloren na een mooie strijd. Na een fantastisch toernooi debuut mocht Stijn zijn beker in ontvangst nemen voor de tweede prijs op het opentoernooi.
Bij de dubbel hebben Stijn en Teun samen gespeeld, in een poule met onder andere twee zeer sterke tegenstanders werd er begonnen met twee verlies partijen. De laatste wedstrijd werd wel afgesloten met een overwinning en dus werden ze derde in de poule en lagen ze al snel uit het toernooi. Hugo speelde zijn dubbelwedstrijden samen met Sven van Shot uit Wageningen. Na een verloren eerste wedstrijd, was het vooral de tweede wedstrijd die qua kwaliteit van het spel er boven uit stak. Een fantastische wedstrijd werd in vijven afgesloten