Kersttoernooi 22

Zondag 18 december hebben we weer ons jaarlijkse kersttoernooi georganiseerd.
De dag begon met een leuke warming up. In de zaal waar gespeeld moest worden stond namelijk nog een podium dat afgebroken moest worden. Hier waren we wel even zoet mee, maar na een half uurtje was de zaal leeg en kon deze opgebouwd worden voor het toernooi. Maar liefst 19 leden deden mee aan het toernooi wat een goed gevulde zaal opleverde.

We speelden met een voorgifte toernooi, dat wil zeggen dat betere spelers punten voor moeten geven aan mindere spelers, waardoor iedereen de kans krijgt om te winnen. De 19 deelnemers werden verdeeld over 4 groepen waarbij in elke groep word gestreden voor een plekje in de winnaarsronde. De eerste 2 in een groep waren verzekerd voor een plekje. De overige stroomde door naar de verliezersronde om daar nog een poging te wagen tot succes.

Tussendoor was er nog een dubbeltoernooi waarbij de partners werden bepaald door een loting. Na veel spannende en verrassende wedstrijden waren het Jorg en Harold en Rens en Remco die het in de finale tegen elkaar op mochten nemen. Hierbij werd al snel duidelijk dat Jorg en Harold de sterkere dubbel was en waren zij het ook die er met de winst vandoor gingen.

Uiteindelijk was er een grande finale en die werd gespeeld door Harold en Jorg. Na een spannende pot was het uiteindelijk Harold die in de laatste set aan het langste eind trok. Ook werd er nog een finale van de verliezersronde gespeeld tussen Derk en Achmed, waarbij Derk uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.
De finalisten van zowel de winnaars- als de verliezersronde werden beloont met een prijs waarbij de winnaar als eerste mocht kiezen tussen kerststol of chocolade.

Voor de jeugdspelers was er aan het einde nog een bedankje, namelijk een beker gevuld met snoep. Uiteraard werd dat dan ook dankbaar in ontvangst genomen.

Het was weer een zeer geslaagde en gezellige dag en we hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij zal zijn.

ugdsen