Tijd voor een tussenstand

We zijn inmiddels alweer een half najaarsseizoen op weg. De competitieverslagen hebben echter even stil gelegen… Tijd om de balans op te maken!

Getavé 1 had bij aanvang te kampen met een wat moeizame start, maar sluit de eerste helft ijzersterk af. De eerste wedstrijd, tegen Kracht & Vriendschap 3, werd verloren met 7-3. De daaropvolgende wedstrijden, tegen ETAC ’80 2 en TCB 4, werden met gelijkspel afgesloten. De diesel kwam echter op gang, want tegen Bit.nl 10 werd met maar liefst 10-0 gewonnen! De laatste wedstrijd van de eerste helft, tegen Westa 2, werd eveneens met winst afgesloten (7-3). Het totaal aantal punten komt hiermee uit op 30, waarmee Getavé 1 de koppositie pakt. Ook het persoonlijke resultaat is prima te noemen: Jorg wint 7 uit 9 gespeelde wedstrijden, Lisanne 8 uit 12, Geert 7 uit 12 en Geoffrey staat op 5 van de 9 gespeelde wedstrijden.

Ook Getavé 2 heeft de koppositie weten te pakken, eveneens na een slow start. De eerst geplande wedstrijd werd verzet naar 22 oktober, waardoor er een weekje later gestart werd met het najaarsseizoen. Gestart werd met een verlies van 7-3 tegen ATC ’68 Afferden, gevolgd door een gelijkspel tegen ONI 6. Het tij werd gekeerd tegen Taflan 4; er werd met 9-1 gewonnen. Deze stijgende lijn is doorgezet tegen Hutaf 6 (een winst van 7-3) en de inhaalwedstrijd tegen TT Nijmegen 7, waar met 8-2 van gewonnen werd. De teller staat op 32 punten, waarvan Felix de meeste binnen gesleept heeft. Met een score van 100% winst, wist hij 11 partijen gespeelde wedstrijden te winnen. Bob heeft er 8 van de 11 gewonnen, gevolgd door Joeri die er 8 van de 12 won. Max heeft helaas nog geen wedstrijd met winst af weten te sluiten, maar we verwachten natuurlijk dat ook hier het tij in de tweede helft wordt gekeerd.

Net als Getavé 1 heeft ook Getavé 3 de eerste helft met 30 punten weten af te sluiten. Ware het niet dat er twee tegenstanders zijn die vooralsnog sterker bleken. Theo, Achmed en Rens spelen echter wel degelijk een sterk seizoen. Er is drie keer met een nette winst afgesloten: 7-3 tegen zowel ONI 11 als Kracht & Vriendschap 7 en 8-2 tegen BIT.NL 12, een keer gelijk gespeeld tegen Shot (W) 4 en eenmalig verloren met 7-3 tegen HTTC 71 5. Met het oog op de persoonlijke resultaten mag Rens de kopman genoemd worden: Hij heeft 11 van de 15 gespeelde wedstrijden gewonnen. Theo volgt met 9 gewonnen wedstrijden en Achmeds teller staat op 7.

Getavé 4 heeft in tegenstelling tot de andere drie teams, een wat moeizamer seizoen. Uit vijf gespeelde wedstrijden staat de teller op 17 punten, waarmee zij vooralsnog op-een-na laatste in de poule staan. Bij drie van de vijf wedstrijden bleek er uitzicht op winst, maar wisten ze de cruciale punten net niet te maken: Er werd gelijk gespeeld tegen De Kroon 2 en zowel tegen ONI 10 als TCB 7 met 6-4 verloren. Tegen Akris 5 werd er helaas geen punt binnen gehaald, maar tegen koploper Smash ’76 (B) 2 wisten zij 2 punten weg te sprokkelen. De 17 behaalde punten vertalen zich naar het volgende persoonlijke resultaat: John sluit 7 uit 12 wedstrijden af met winst, Derk wint er 5 uit 15 en Remco wint er 3 uit 15. Simon moet net als Max (team 2) nog even op gang komen.

Op naar de tweede ronde!