Getavé speelt Landelijk B!

“Huh?” zul je denken bij het lezen van de titel, maar het is waar! Getavé bestaat enkel uit vier seniorenteams dit seizoen, maar Joeri mag dit seizoen een team completeren bij ONI; het eerste jeugdteam dat landelijk B speelt. Hij heeft er inmiddels twee wedstrijden op zitten: De eerste op 3 oktober in Amsterdam en afgelopen zaterdag mocht ie op pad naar Groningen. Tegen de Amsterdammers wist hij één punt – van de in totaal drie – binnen te slepen. In de overige partijen kwam hij nipt te kort, maar was hij zeker niet kansloos: het merendeel ging met een minimaal verschil in vijf games verloren. 

Door de senioren werden er afgelopen twee weken ook weer wedstrijden gespeeld. Omdat een verslag van een weekje eerder ontbreekt, is het een totaalverslag van twee weken geworden.

Getavé 1 speelde op vrijdag 2 oktober een thuiswedstrijd tegen BIT.NL 9. Aan Lisanne, Geert en Jorg de taak om voor de punten te zorgen. De tegenstanders bleken helaas te sterk. Enkel Jorg wist zijn enkelpartijen te winnen, wat een 3-6 stand maakt. De wedstrijd van vorige week tegen De Kroon 1 is/wordt verzet.

Getavé 2 speelde op diezelfde vrijdag eveneens een thuiswedstrijd. Max, Felix en Bob namen het op tegen Herpen 7. Voor aanvang een partij waarvan er werd gedacht “Hier moeten punten gemaakt worden”, bleken er achteraf helaas punten te zijn blijven liggen. Felix was wederom in topvorm en wist al zijn enkelpartijen te winnen, Bob won er eentje en Max helaas geen. Het werd 4-5 voor de bezoekers. 

Vorige week speelde Getavé 2 in de opstelling Felix, Joeri en Bob tegen MOVC 3 in Nijmegen. De sterke vorm was dit keer bij alle spelers aanwezig. De tegenstanders maakten het bij vlagen wat lastig, waardoor er wat gamepjes werden verloren. De partijen werden uiteindelijk echter allemaal gewonnen, wat een 0-9 overwinning opleverde!

Getavé 3 heeft in de afgelopen twee weken eveneens maar één wedstrijd gespeeld, tegen Sethone 3 op donderdag 1 oktober. De wedstrijd tegen Tik Hard 4 is naar het einde van dit najaarsseizoen verzet. Martijn, Theo en Achmed wisten flink wat punten te behalen in Dodewaard. Theo kwam in zijn eerste wedstrijd net wat te kort, maar alle andere partijen werden gewonnen. Met een 1-8 winst op zak keerden zij huiswaarts.

Getavé 4 heeft helaas nog geen winst kunnen behalen dit seizoen. Op vrijdag 2 oktober speelden John, Derk en Simon tegen TCB 4. John wist voor twee punten te zorgen, Derk pakte het andere puntje. Tegen Essentia 2 hadden Rens, Remco en John en nog een stukje lastiger. Hier wist John de eer te redden; er werd één puntje behaald.