Ja, dat lees je goed in de titel; het najaarsseizoen van 2018 is alweer bijna op z'n eind. Alle teams hebben nog maar één wedstrijd te gaan. Jorg, Rens, Geert en Geoffrey zijn hard op weg kampioen te worden in de derde klasse. Tegen TVO 4 en Topspin 1 is er wederom winst (twee maal 6-4) behaald en hiermee de koppositie veiliger(er) gesteld. Volgende week nemen zij het op tegen Treffers (A) 2. Er zijn maar drie puntjes nodig en aangezien er bij de vorige ontmoeting met maar liefst 10-0 werd gewonnen, mogen we eigenlijk nu al wel stellen dat we dit seizoen in ieder geval één kampioensteam hebben!

Voor Felix, Lisanne, Alex, Wilbert en Bob van Getavé 2 is de derde klasse beduidend lastiger. De poule is lastig te noemen en regelmatig wordt er met een invaller gespeeld. Ook afgelopen wedstrijd tegen Zevenaar 5 werd er met een invaller gespeeld. Lisanne, Felix en Joeri pakten allen een puntje (dank Joeri!). Een weekje eerder werd er tegen SKF 8, na tegen een 4-1 achterstand aangekeken te hebben, nog gelijk gespeeld door Lisanne, Felix en Bob. Of derde klasse blijft behouden zal pas na volgende week duidelijk zijn. Momenteel wordt de laatste plaats gedeeld met Tian 3, waar zij het a.s. vrijdag tegen op zullen nemen. Fingers crossed!

Bij Getavé 3 ziet het er naar uit dat zij vierde klasse weten te behouden. Momenteel staan John, Max, Theo en André dan wel onderaan in het lijstje; er is een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 4, ATC '68 Afferden. In ieder geval vier puntjes zijn er nodig om van die laatste plaats af te komen, maar het mogen er uiteraard best wat meer zijn! Afgelopen twee weken werd er helaas geen winst behaald tegen Tian 4 en Velp 4 (beide 6-4 verlies). Volgende week tegen Hutaf 9 liggen er wellicht wat meer kansen! 

Getavé 4 houdt eigenlijk al het gehele seizoen de middenmoot bezet. De kampioen van de poule is al lange tijd duidelijk en ook de degradant lijkt vast te staan. In tegenstelling tot de andere teams, hebben Martijn, Lucas, Paul, Harald en Mitchell afgelopen twee weken geen twee, maar één wedstrijd gespeeld. Helaas werd er met 3-7 verloren van de aanstaand kampioen DSV Relax. A.s. woensdag nemen zij het op tegen Tian 6 en twee daagjes later is Westa 4 aan de beurt. Van beiden werd er in de vorige ontmoetingen ruim gewonnen, dus ook deze laatste week nog maar eens flink wat punten pakken en het seizoen mooi afsluiten.

Het andere team dat kans maakt op het kampioenschap zijn de junioren van Getavé 1! Joeri, Mitchell en Rens draaien een goed seizoen, waarin er maar twee wedstrijdjes nipt werden verloren. Afgelopen twee wedstrijden werden de zaterdag weer met een fraaie winst afgesloten. Het is dan ook niet onverdienstelijk dat zij momenteel op de eerste plaats staan. A.s. zaterdag mogen zij het opnemen tegen ONI 2, één van de twee drempels die het kampioenschap nog in de weg lijken te zitten. De koppositie wordt namelijk met hen gedeeld. De andere hindernis is het minimale verschil van drie puntjes met de nummer drie: GTTC Groesbeek 1. Hopelijk houden zij zich een beetje in tegen Sethone 1. Al met al nog even spannend dus!

En dan een weekje later, als de najaarscompetitie er op zit.... dubbeltoernooi!

 


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.