Naar aanleiding van het afgelopen voorjaarsseizoen 2013 heeft coach John Barten een verslag geschreven. 

"Allen,

Na 10 wedstrijden is het voorjaarsseizoen 2013 al weer afgelopen en het gaat zoals het altijd gaat: 2 keer tegen dezelfde tegenstander; 1 keer en 1 keer thuis. Dan kijk je naar de plaats waar je staat: Word je kampioen, krijg je bloemen. Eindig je in de middenmoot, dan zul je het volgend seizoen beter moeten doen wil je bloemen krijgen. 

Zo ben ik dit seizoen op stap geweest met Getavé 3 met daarin Jan, Joost en Rik. Een nieuw team, jongens die in clubverband nog nooit hebben getafeltennist. Ik moet eerlijk zeggen: Het klikte meteen, er is veel plezier in het team.

Toen ze begonnen, de eerste wedstrijd bij SKF, hadden Joost en Jan zoveel wedstrijdspanning, het gezicht van die twee was net zo wit als die muur achter hun. Rik heeft daar iets minder last van maar in de loop van het seizoen is dit veranderd, i.p.v. “Oei, ik moet spelen” werd het “Ik kan wel winnen”.

Maar zo’n eerste seizoen is toch anders, van het begin af aan heb ik geroepen: “Kijk niet naar de stand, maar probeer lekker te spelen. Winnen of verliezen is in het eerste seizoen nog niet zo belangrijk. Het wennen aan andere zalen, andere spelers, wedstrijdspanning en het goed tellen is veel belangrijker, maar vooral plezier hebben in de sport is het allerbelangrijkst”. Alle drie hebben ze een behoorlijk balgevoel waar ze verder mee kunnen. Deze heren speelden lekker, sportief en op tijden ook fanatiek.

Na 10 wedstrijden kan je dan de balans opmaken; alle 3 sterker geworden, alle 3 veel plezier in elkaar en het spelletje, alle 3 goed coachbaar, veel aandacht voor elkaar, ook elkaar coachen en wat ik ook belangrijk vind; erg sportief naar de tegenstander toe, er is geen onvertogen woord gevallen.

Wij zijn geëindigd op de 5e plaats met 36 punten in de 4e klasse. Rik speelde 30 games en won er 13. Dat betekent een persoonlijk percentage van 43%. Jan speelde 30 games won er 10: persoonlijk percentage 33%. Joost speelde 1 wedstrijd minder, dus 27 games waarvan 6 gewonnen: persoonlijk percentage 22%. Zelf kan ik alleen maar zeggen:  “Heren een geweldig seizoen!”.

Maar laten we de ouders van de heren niet vergeten. Ze hebben deze jongens en mij goed  ondersteund door te rijden en te komen als de jongens aan het spelen waren. Een compliment voor deze ouders, want ook voor hun was dit het eerste seizoen. Deze mensen wisten ook niet wat er stond te gebeuren, wat is nu tafeltennis en tafeltenniswedstrijden.

Ik wil afsluiten door eigenlijk iedereen te complimenteren: Trainers, want daardoor gaat men beter spelen, ouders voor de ondersteuning en natuurlijk het belangrijkste: de spelers. 

Heren spelers, ouders geniet van de vakantie en tot het volgend seizoen!

Groeten John B."

 


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.