Op vrijdag 20 september startte de competitie van de senioren. Team 1, 2 en 4 speelden thuis, team 3 en 5 speelden vanzelfsprekend uit. Op zaterdag 21 september was het de beurt aan de jeugd, welke allemaal thuis speelden. 

Jeugd
Team 1 zet de veelbelovende lijn van vorige week door. Werd er vorige week nog gewonnen met 2-8 van Hutaf 7, dit keer deden ze er nog een schepje bovenop en wonnen ze met maarliefst 9-1 van (het niet complete) ATAK 1. Sanne en Cody wonnen er twee, Gijs won er één en ook de dubbel werd gewonnen. 

Rik, Jan en Joost van team 2 verloren helaas erg ruim van Sethone 4. Joost wist enigszins de eer te redden door zijn laatste wedstrijd te winnen, waarmee de stand op 1-9 eindigde. 

Team 3 bestaat dit seizoen uit Joeri, Imke en nieuwkomer Rens. Vanwege een wedstrijd minder in de poule werd zaterdag hen eerste wedstrijd gespeeld. Joeri is al wel wat gewend dankzij regelmatige invalbeurten in het vorige seizoen en vorige week zaterdag. Het aanvallen en topspinnen lukte niet zo goed, maar hij wist zijn drie wedstrijden toch redelijk gemakkelijk te winnen door goed geplaatste steekballen en sterk verdedigend werk. Imke won twee wedstrijden door zeer fanatiek spel, een goede forehand, degelijke backhand en goed loopwerk. Rens wist de eerste game van de eerste wedstrijd te winnen. Een mooie start dus! Hij wist uiteindelijk geen wedstrijden te winnen, maar maakte wel veel punten en won een paar games door zeer goed spel met de forehand en zo nu en dan een topspinbal. Joeri en Imke dubbelden en door zeer goed loopwerk en plaatsing werd ook deze gewonnen.  Een welverdiende 6-4 overwinning, proficiat! 

Senioren
Team 1 begon helaas met twee man aan de eerste wedstrijd tegen Kracht en Vriendschap. Jorg V. was erg op dreef met zijn nieuwe rubbers en won al zijn wedstrijden relatief eenvoudig. Geert moest nog flink wennen aan zijn nieuwe batje. Ook de hoge luchtvochtigheid en het gebrek aan conditie speelden hem parten waardoor alle wedstrijden in de vijfde game net verloren gingen. De dubbel liep niet als vanouds en werd ook verloren. Een 3-7 nederlaag maar wel een redelijk goed gevoel voor de komende wedstrijden. Volgende week met een volledige opstelling gaan ze weer voor de winst.

Team 2 begint het seizoen met een 9-1 overwinning. Wilbert, Alex en Timo namen het op tegen SKF 14. Wilbert en Alex wisten alle wedstrijden te winnen. Ook Timo leek dit te gaan doen, maar verloor nipt zijn laatste wedstrijd. De dubbel van Wilbert en Alex was als vanouds en werd dan ook gewonnen. Na afloop werd er onder het genot van nootjes nog even nageknabbeld en gebabbeld. Het "Getavé 2 biertje" ontbrak hier uiteraard niet bij.

Theo en Max van team 3 speelden samen met invaller André tegen ONI 6. De invalbeurt van André heeft ze de winst opgeleverd, want hij wist alle drie de wedstrijden te winnen. Theo won er twee en Max won er één, wat de stand een 4-6 overwinning maakt!

Harald, Paul en John, het 4e seniorenteam, speelden hun eerste wedstrijd thuis tegen ATC uit Afferden. Helaas bleek de tegenstander iets te sterk: Harald wist geen wedstrijden te winnen, Paul wist er één te winnen en John sloot twee wedstrijden af in zijn voordeel. Dit maakt de uitslag 3-7 voor de bezoekende vereniging.

Team 5 speelde met Bobby, Gert-Jan en Lisanne uit tegen TT Nijmegen. Bobby nam de aftrap en wist zijn eerste wedstrijd gelijk te winnen. Lisanne verloor nipt in 5 games haar eerste wedstrijd en Gert-Jan moest ook zijn eerste tegenstander feliciteren met de winst. De dubbel van Bobby en Lisanne werd echter gewonnen en vervolgens ging het redelijk gelijk op. Het werd uiteindelijk 6-4 voor TT Nijmegen. Lisanne won er twee, Bobby won er één en Gert-Jan won er geen.


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.