Geschreven door Lisanne van Hal

Zaterdag 18 en zondag 19 mei zijn er in de Leemhof de Clubkampioenschappen gehouden voor de jeugd en senioren.

Op zaterdagochtend hadden we een spellenochtend georganiseerd voor de jongere jeugd. Door middel van 6 spellen, moesten ze zoveel mogelijk punten bij elkaar krijgen. Emma werd netjes 2e en Rimichio werd daarbij 1ste. Ze kregen een mooie medaille, wat snoep en een mooie Getavé shirt.
In de middag vochten de 6 oudere jeugdleden, door middel van poule, wie de clubkampioen werd van de jeugd. Rens werd 3e. Joeri verloor in een spannende finale van Mitchell. Daarbij werd Mitchell Clubkampioen jeugd 2019! Mitchell, van harte gefeliciteerd!

De senioren waren op zondag aan de beurt. Met 13 spelers werd er eerst een voorronde gespeeld door het spelen van 2 vierkampen en 1 vijfkamp. De nummers 1 en 2 van deze 3 poules vormden een A-klasse, de nummers 3, 4 en 5 vormden een B-klasse. Nadat de voorrondes werden gespeeld, gingen de senioren een dubbeltoernooi spelen. Door middel van een loting werden de dubbelpartners bekend gemaakt. Na een knock-out fase werden Joeri en Max kampioen in de dubbel.

Na het dubbelen gingen we verder met de enkelwedstrijden. Wie wordt clubkampioen senioren 2019?! Er werden 4 driekampen gespeeld. De nummers 1 en 2 gingen kruisfinales spelen en vanuit daar werd de finale gespeeld.
In de B-poule werd de finale gespeeld tussen John en Max. Na een mooie finale is John 1ste geworden in de B-poule! In de A-poule ging het behalen van de titel van Clubkampioen tussen Jorg en Geoffrey. Jorg won de finale met 4-2 tegen Geoffrey en mag zich daarom Clubkampioen 2019 noemen! Jorg, van harte!


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.