Het was een benauwde avond, vrijdag 19 april. Zowel de temperatuur buiten als het verloop van de avond voor Getavé 2. De avond waar John, Felix en Bob het kampioenschap binnen konden slepen tegen Herpen 7. Een gelijkspel was voldoende, maar de start was moeizaam. Na de dubbel, welke werd gewonnen door Felix en Bob, was de stand 3-1. Nét wat meer in de wedstrijd, iets geraffineerder en misschien met een klein stukje "thuisvoordeel" (?), wist Herpen in de achtste wedstrijd het kampioenschap weg te kapen; het voor hen benodigde zesde punt werd gemaakt. De partijen waren desalniettemin "kampioenswedstrijd-waardig"; aan elkaar gewaagd en het is dit team dan ook zeker gegund. Felix won twee partijen, John won er een en Bob helaas geen. Het werd 6-4, wat maakt dat het kampioenschap uiteindelijk op één puntje door de vingers is geglipt. 

Getavé 1 beleefde een moeizaam seizoen. Een klasse hoger (tweede), door het kampioen worden in het najaarsseizoen 2018, maar het verschil bleek dusdanig groot dat de puntjes niet altijd in Getavés voordeel vielen. In de vervolgpoule kwamen Jorg, Geoffrey, Geert en Lisanne dan ook uit bij de nummers 5 t/m 8. Uiteindelijk bleek de teller steken op 32 punten uit 10 wedstrijden. Vijf daarvan werden op vrijdag gemaakt tegen TT Nijmegen 6, waarbij - naast de dubbel - Jorg er twee won en zowel Geert als Geoffrey voor een punt zorgde. Op dinsdag 23 april stond er een inhaalwedstrijd tegen Tik Hard 2 op het programma. Theoretisch gezien was degradatie nog te voorkomen; er moest maar liefst 1-9 gewonnen worden... De praktijk bleek een stuk lastiger; er werden twee punten gemaakt, beide door Jorg. Na de zomer trappen ze het seizoen af in de derde klasse.

Ook voor Getavé 3 was het voorjaarsseizoen een lastige. Vóór aanvang van het seizoen zijn teams opnieuw ingedeeld. Het oude team 3 wist nipt te handhaven in de vierde klasse. Het doorschuiven van Max, John en Joeri naar het huidige team 2, maakte dat Martijn, Harald en Lucas doorschoven en een team vormde met Theo, André en Mitchell. Op papier een prima samenstelling, maar helaas mocht het in deze poule niet zo blijken. Drie teams bleken duidelijk sterker, maar wellicht had er tegen andere tegenstander nét wat meer in gezeten? Het antwoord blijft uit en de teller is uiteindelijk op 15 punten blijven steken. Ook dit team sluit het seizoen af met degradatie.

Zoals ieder verslag sluiten we af met de junioren. Voor dit verslag betekent het dat we het wat positiever af uit kunnen sluiten. Vorig jaar kampioen geworden in de 2e klasse, dus dit seizoen mochten Joeri, Rens en Mitchell in de eerste klasse uitkomen. Net als Getavé 1 van de senioren, werden er eerst zeven wedstrijden gespeeld, waarna er een A- en B-poule werd gevormd. De jongens kwamen door het behalen van de vierde plaats uit in de A-poule, oftewel bij de beste vier van de acht teams. In de laatste drie wedstrijden werden er genoeg punten gescoord om ook nog eens een plaats te stijgen. Het seizoen werd dan ook zeer knap, met in het achterhoofd houdend dat ze in een hogere klasse kwamen te spelen en omdat ze met 4-6 van de kampioen wisten te winnen, op de derde plaats afgesloten!  

Op naar de Wiltschut! 


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.