De zevende wedstrijdronde werd afgelopen week gespeeld en dit bleek een zeer degelijke voor Getavé! Alle seniorenteams speelden een thuiswedstrijd. Getavé 1 wist de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Geert, Geoffrey en invaller Mitchell namen het op tegen Trumelo 2. Zowel Geert als Geoffrey wist er twee te winnen, Mitchell won een partij en de dubbel van de familie Rikken werd ook met winst afgesloten. 6-4 winst! De 'voorronde' voor Getavé 1 zit er op en er is een nieuwe indeling gemaakt: De top vier en onderste vier teams nemen het in een aparte poule tegen elkaar op. Het zal nog lastig worden de tweede klasse te kunnen behouden, gezien het feit dat zij momenteel onderin de poule staan. We zullen het echter pas zeker weten zodra het seizoen er op zit!

John, Felix en Bob van Getavé 2 namen het op tegen Hutaf 8. De vorige keer werd er, in dezelfde teamopstelling, gelijk gespeeld tegen deze tegenstanders. Dit maal werd de avond met een nette winst afgesloten. Het werd nog even spannend, want na een snel gepakte 3-0 voorsprong wist Hutaf zich terug te knokken naar een gelijke stand. Vanaf wedstrijd 7 vielen de punten echter weer richting Getavé, wat een 7-3 overwinning opleverde. Bob won al zijn enkelpartijen, Felix en John wonnen er beide twee. Momenteel staan zij op de vierde plaats in de poule, maar het kampioenschap is echter nog wel in zicht; het verschil met koploper HTTC bedraagt maar drie puntjes. 

Getavé 3 had wederom een lastige tegenstander aan Cevelum 5. Bij de eerste ontmoeting werd er geen punt gescoord, dit keer wist Martijn de eer te redden door een enkelpartij te winnen en daarnaast met Theo de dubbel met winst af te sluiten. Het werd 2-8. Het seizoen verloopt voor de heren tamelijk moeizaam. De eerste partij werd netjes gewonnen, tussendoor werd er nog een keer een gelijke stand uitgesleept, maar het aantal verliespartijen overheerst. Degradatie lijkt een feit...

De junioren namen het op zaterdag in Huissen op tegen Hutaf 4. De invalbeurt van Mitchell de avond daarvoor leek zijn vruchten af te werpen, want hij was in zeer goede vorm. Maar één gamepje gaf hij nipt af, maar zijn andere partijen werden ruim gewonnen. Joeri was eveneens in goede vorm, maar hij kwam in zijn laatste partij helaas wat in moeilijkheden. Met minimaal verschil moest hij hier dan ook zijn tegenstander feliciteren, maar won hij zijn andere twee partijen vrij overtuigend. En Rens, ja hoor... ook in prima vorm! Hij wist hier en daar een game weg te sprokkelen, maar vooral zijn tweede partij is er één voor in de boeken. Vier games ging het zeer gelijk op, maar de vijfde en beslissende game wist hij zeer sterk en ruim te winnen. 4-6 winst!


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.