Vorige week stond in het teken van de vijfde wedstrijdronde; dé ronde waarna er normaliter een tussenstand opgemaakt wordt en waarin bijvoorbeeld de kansen op het kampioenschap beschreven worden. Zoals het er naar uit ziet, gaat dit seizoen echter geen enkel team het kampioenschap binnen halen, maar... je weet maar nooit!

Getavé 1 beleeft een lastig seizoen. Ook niet heel gek; vorig seizoen kampioen geworden en daardoor gepromoveerd naar de tweede klasse. Het verschil met de tegenstanders in deze poule blijkt echter bijzonder groot. Afgelopen vrijdag werd er door Jorg, Geoffrey en Lisanne gespeeld tegen Akris 1; de koploper in de poule. Ondanks het verschil, werden er toch drie punten weg gesprokkeld. Jorg won er twee en ook de dubbel werd gewonnen. Getavé 1 staat met 11 behaalde punten onderaan in de poule, wat wellicht betekent dat er gedegradeerd wordt.

Het seizoen van Getavé 2 is zeer degelijk te noemen. Momenteel wordt samen met HTTC '71 2 de middenmoot gedeeld. John, Felix, Max en Bob hebben nog geen enkele wedstrijd verloren, maar de tegenstanders blijken wekelijks net wat ruimer de winst te behalen. Tegen Herpen 7 werd er vrijdag 15 maart met 6-4 gewonnen. Max won er een, zowel John als Bob twee en ook de dubbel werd gewonnen. Dit zet de teller op 28 punten; maar vier puntjes achter koploper Hutaf 8.

Net als Getavé 1, beleeft ook Getavé 3 een lastig seizoen. Afgelopen vrijdag werd er door Harald, André en Theo gespeeld tegen GTTC Groesbeek 4, waar het aan Harald was om de eer van Getavé te redden; er werd met 1-9 verloren. Ook dit team staat helaas, met 8 behaalde punten uit vijf wedstrijden, onderaan in de poule en loert de degradatie om de hoek. Deze week staat een partij tegen Sethone 1 op het programma, waarvan bij de eerste ontmoeting gewonnen werd. Hopelijk dit keer weer!

De junioren van Getavé hebben afgelopen zaterdag hen zesde wedstrijd van het seizoen gespeeld (de geplande wedstrijd van a.s. zaterdag werd gespeeld op 16 februari). Ondanks de mooie wedstrijden, aldus coach André, bleken de tegenstanders van Treffers (A) 2 toch een maatje groter: Er werd met 3-7 verloren, waarbij Joeri en Mitchell voor de punten zorgden. De junioren spelen zeven wedstrijden, waarna er een vervolgronde wordt gespeeld: Een top 4 en een poule met de vier mindere teams. Het verschil onderling is minimaal, maar als de jongens zo door spelen is de kans groot dat zij in ieder geval in de top 4 uit gaan komen!


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.