De winst kwam Getavé niet aanwaaien in deze derde wedstrijdronde. Getavé 1 verloor maar liefst met 9-1 van van DNW 1 en Getavé 3 verloor met 9-1 van TCB 5. Getavé 2 en de junioren van team 1 wisten de eer voor Getavé echter te redden. Zij wonnen beide met 6-4.

Bij Getavé 1 was het Jorg die voor een puntje zorgde. Lisanne en Geert konden enigszins tegenstand bieden maar DNW 1 bleek een maatje te groot. Getavé 1 speelt in een poule van acht teams. Na zeven wedstrijden wordt deze poule opgesplitst en volgt er een vervolgronde van de beste vier en de mindere vier. DNW 1 bekleed momenteel de koppositie met 22 punten uit drie wedstrijden, dus niet helemaal verwonderlijk dat hier van verloren werd.

Max, Felix en Joeri van Getavé 2 namen het op tegen TT Nijmegen 9. Het gros van de partijen spanden er om, maar Felix was moeilijk te kloppen. Hij wist al zijn partijen in drie games te beslissen. Max moest, als een diesel, even op gang komen. Hij verloor zijn eerste twee partijen, maar wist de laatste met winst af te sluiten. Joeri maakte zijn debuut als speler bij Getavé 2 (invalpartijen van vorig seizoen niet mee geteld) en wist een zeer spannende partij (alle games met maar twee puntjes verschil) met winst af te sluiten. Het werd 4-6.

"Een goed begin is het halve werk" zullen ze bij Getavé 3 gedacht hebben. Helaas mocht het niet baten. Martijn trapte de avond met winst af, maar helaas wisten André, Theo en ook Martijn vervolgens geen partij meer te winnen. Het werd 9-1 voor TCB 5.

De junioren deden goede zaken in Veenendaal, waar Joeri, Mitchell en Rens het opnamen tegen SKF 4. Dit keer is het Mitchell die drie maal de winst te pakken. Joeri won er twee en samen met Joeri wist Rens de dubbel te winnen. Het werd 4-6. Een weekje eerder speelden zij een verzette wedstrijd tegen SMD 2. Zij boden iets meer tegenstand; hier was het Joeri die voor drie punten zorgde en Mitchell voor de overige twee.


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.