Het zit er op, het is gedaan... Het najaarsseizoen is geëindigd, met Getavé 1 vooraan! Om maar vast in de Sinterklaasstemming te komen ;-)

Geert, Rens, Jorg en Geoffrey van Getavé 1 hebben een goed seizoen achter de rug. Er is het gehele seizoen maar één wedstrijd verloren. Niet gek dan ook dat zij er met het kampioenschap vandoor gegaan zijn. In de laatste wedstrijd tegen Treffers (A) 2 waren er maar drie puntjes nodig om dit zeker te stellen. Het kwam niet helemaal aanwaaien, maar Jorg, Rens en Geert wisten allen de eerste enkelpartij te winnen en hiermee al vroegtijdig kampioen te worden, van harte!! De teller bereikte, door de drie maal twee winst, plus de gewonnen dubbel, uiteindelijk de 7 punten. Met een kleine 10 punten verschil op de nummer 2 (Smash '76 1 uit Bergharen), werd de totaalscore uiteindelijk 65 gewonnen partijtjes in 10 wedstrijden.

Getavé 2 heeft een bewogen seizoen gedraaid. Regelmatig werd er met invallers gespeeld en er werd geen enkele wedstrijd met winst afgesloten. De punten werden echter wel bij elkaar gesprokkeld, maar dit bleek niet genoeg om klassenbehoud veilig te stellen en het kwam dan ook op de laatste wedstrijd tegen Tian 3 aan: Een overwinning van maar liefst 9-1 zou enigszins zekerheid bieden... Vol goede moed werd er gestart, maar de dubbel gooide roet in het eten; de eerste partij die verloren werd. Daarop volgend wisten Felix en Lisanne netjes hen partij te winnen, maar Bob verloor zijn partij nipt in vijven. Helaas, klassenbehoud bleek niet meer aan de orde. Uiteindelijk wist Lisanne al haar partijen te winnen en pakten Felix en Bob beiden twee partijen. Afgesloten werd er met het hoogste resultaat en tevens enigste keer winst van dit seizoen: 7-3.

Getavé 3 nam het in de laatste wedstrijd op tegen Hutaf 9. Het behoud van de vierde klassenbehoud was al behoorlijk veilig gesteld, mits er minstens vier punten behaald zouden worden (vorige keer werd er tegen Hutaf gelijk gespeeld, dus dat zat er wel in zou je denken). Het seizoen afsluiten met winst is daarentegen wel erg fraai en dat was dan ook het doel deze avond. En dat is gelukt! John speelde ijzersterk en wist ook te winnen van Harold, die nog maar één partijtje had verloren dit seizoen. Ook Max speelde wederom erg sterk en pakte twee punten. Theo wist met zijn gewonnen partij het vierde punt binnen te halen en hiermee het behoud van de vierde klasse veilig te stellen. Kortom, een sterke regionale derby als afsluiter van het seizoen, waarin er met 6-4 werd gewonnen!

Getavé 4 moest twee maal aantreden in de aanloop naar het einde van de najaarscompetitie. Op woensdag werd er gespeeld in Arnhem, tegen Tian 6. Vaste kern Martijn en Lucas speelden samen met Harald. Lucas kon helaas geen punten pakken, maar Martijn compenseerde dit wederom door al zijn enkelpartijen te winnen. Ook Harald speelde sterk en pakte twee punten. De dubbel hierbij opgeteld, maakt dit een nette winst van 4-6. In deze opstelling werd op vrijdag ook afgesloten tegen Westa 4. De eindstand bleek echter niet hetzelfde, want Lucas wist hier zowaar twee partijen te winnen (waarvan één gamepje bijna met 0-11). Harald wist hier ook weer twee punten te pakken en ja wel, Martijn was ook deze avond ongeslagen. Een zeer degelijk seizoen en Martijn: Van harte met de percentagebeker! 


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.