Het seizoen voor Alex, Felix, Lisanne, Bob en Wilbert van Getavé 2 is, nog zacht uitgedrukt, goed te noemen. Geen enkele wedstrijd werd verloren en één wedstrijd werd met een gelijkspel afgesloten. M.a.w.: Negen van de tien partijen wisten zij te winnen. Na afloop van de tiende wedstrijd stond de teller op 79 punten, maar liefst 21 punten vóór op de nummer 2; Hutaf 9. Het kampioenschap werd echter in de negende wedstrijd al binnen gehaald. Alex, Felix en Bob wisten namelijk met 9-1 van Shot (W) 7 te winnen. Ruim voldoende bleek achteraf, want Hutaf liet punten liggen tegen TT Nijmegen 11. Tegen dit team werd afgelopen vrijdag door Lisanne, Felix en Bob het seizoen afgesloten. En hoe?! Met een klapper van 10-0! Waar het kampioenschap hen vorig seizoen in de laatste wedstrijd net door de vingers glipte, is het dan nu toch ruimschoots gelukt. Eens zien of de derde klasse dan ook voor de verandering eens behouden kan worden… wink

Jorg, Rens, Geert en Geoffrey van Getavé 1 hebben daarentegen een wat moeizaam seizoen beleefd in de tweede klasse. Rens speelde sterk, maar met 32 behaalde punten is het team uiteindelijk op de laatste plaats blijven steken. De laatste twee wedstrijden bleken een zware dobber; van Litac 3 werd met 1-9 verloren (Litac werd ook nipt geen kampioen) en tegen Hutaf 4 wisten Geert, Geoffrey en Rens maar twee punten te behalen. Helaas degraderen de heren uit de tweede klasse.

Getavé 3 heeft de vierde klasse weten te behouden. Max, John, Theo en André speelden een bewogen seizoen: Sterke wedstrijden die de winst opleverden, werden afgewisseld met wedstrijden waarbij punten leken blijven te liggen. Al met al is dit team toch zeer verdienstelijk in de middenmoot geëindigd en is gebleken in deze - vierde - klasse thuis te horen. De laatste twee wedstrijden werden helaas niet met winst afgesloten: Getavé 3 moest het nog opnemen tegen de twee koplopers van de poule. Tegen Akris 1, welke kampioen geworden is, bleef de teller op vier punten staan en afgelopen donderdag werden er tegen DNW 2 drie punten behaald.

Bobby, Harald, Paul en Martijn van Getavé 4 hebben een sterk seizoen achter de rug. Veel avonden werden met ruime winst afgesloten, waaronder de laatste twee wedstrijden. Op donderdag 12 april namen zij het in Huissen op tegen Hutaf 12, waarbij er maar één partijtje verloren ging en afgelopen vrijdag werd er huiswaarts gekeerd met 2-8 winst tegen Hercules 7 op zak. Het mocht echter helaas niet baten, want het sterke en kampioen geworden DSV Relax 4 speelde eveneens zeer sterke wedstrijden en waren ook voor Getavé een maatje te groot. Zodoende was het lastig bij blijven en eindigden de Getavé-ers uiteindelijk op een, wel degelijk nette (!), tweede plaats met 63 punten.

Het seizoen voor Joeri, Rens, Mitchell en Lucas was, op z’n minst gezegd, vernieuwend te noemen. Getavé 1 van de junioren startte in een poule met maar liefst acht teams. In zeven wedstrijdrondes werd er gespeeld voor een plek in de A1-poule: De poule waarin de vier beste teams zouden uit komen om in drie wedstrijden te bepalen wie de kampioen zou worden. Getavé wist, door te eindigen op een vierde plaats, het laatste plekje te bemachtigen in deze poule. In twee van de drie wedstrijden werd de winst net niet behaald en moesten zij het helaas flink ontgelden tegen de kampioenen uit Zevenaar. Maar niet getreurd, een prima seizoen achter de rug en ze eindigen natuurlijk voor niets bij de vier beste teams! cool

Op naar de zomervakantie, waarin iedereen weer even kan bijtanken. Maar niet voordat er nog een Clubkampioen gekroond wordt, de strijd om de Wiltschutbeker nog los barst en de jeugd nog een mooi toernooi te wachten staat: The International Youth Cup in Hasselt. Veel plezier!


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.