Het einde van het voorjaarsseizoen is in zicht. Afgelopen week werd namelijk de achtste wedstrijdronde gespeeld, wat betekent dat er nog maar twee wedstrijden op het programma staan. Het bleek een wat lastigere wedstrijdronde te worden dan gehoopt, want de tegenstander boden flink wat tegenstand.

Voor Getavé 1 stonden er vorige week twee wedstrijden op het programma. Op dinsdag 3 april namen zij het op tegen Drusus 1 en zaterdag 7 april werd een verzette wedstrijd tegen Litac 1 gespeeld. Helaas werd geen van beide wedstrijden met winst afgesloten. Rens, Geoffrey en Geert namen het op tegen Drusus, waarvan alleen Rens drie enkelpartijen wist te winnen. Ook de dubbel werd gewonnen, wat een eindstand van 6-4 maakt. Tegen Litac werd helaas met maar twee spelers gespeeld, waarbij Geoffrey de eer wist te redden: Hij pakte één puntje. Het wordt voor Getavé 1 nog lastig om de klasse te behouden, maar het is zeker nog niet gedaan. Alles op alles zetten in de laatste twee wedstrijden!

Felix en Bob van Getavé 2 namen het met invaller Harald van het vierde team op tegen Slagvaardig (R) 6. De partijen waren, in tegenstelling tot de eerste ontmoeting, bij vlagen zeer aan elkaar gewaagd. Harald wist helaas geen partijen te winnen, maar zat er dicht tegenaan. Felix kon zijn revanche tegen Damian net niet pakken, maar wist zijn twee andere enkelpartijen te winnen. Bob wist al zijn enkelpartijen met winst af te sluiten. Helaas ging de dubbel nipt verloren en werd er met vijf puntjes huiswaarts gekeerd. De koppositie is echter nog behouden en misschien wordt het kampioenschap deze week al binnen gesleept... spannend!

Getavé 3 sloot de achtste wedstrijdronde eveneens met gelijkspel af. In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen GTTC Groesbeek 6, hebben Max, André en John dit keer iets betere zaken gedaan. Toen werd er namelijk verloren met 6-4. Max was dit maal wederom in goede vorm en won al zijn enkelpartijen. John en André wisten beide één enkelpartij te winnen. Klassenbehoud is op dit moment wel veilig gesteld: Getavé 3 staat op dit moment op een gedeelde derde plaats, een kleine 10 punten verschil op de nummer 5.

Getavé 4 nam het met Bobby, Martijn en Paul op tegen koploper DSV Relax 4. Voor aanvang was min of meer dan ook wel duidelijk dat het een taaie wedstrijd kon gaan worden. En zo geschiedde… Alleen Martijn en Paul wisten een puntje te pakken tegen deze aankomende kampioenen. Het kampioenschap lijkt door de 2-8 verlies helaas verspeeld. Wel staan de mannen momenteel op een nette tweede plaats, hetzij gedeeld met Victoria 62 1.

Op zaterdag ging voor de junioren de zogenaamde A1 poule van start. Getavé 1 staat hier ingedeeld met de drie hoogst geëindigde teams uit de voorgaande ‘standaardpoule’. Rens, Joeri en Lucas namen het op tegen SKF 4, waar zij bij aanvang van het seizoen ook tegen speelden. Toen werd er 6-4 gewonnen, dit keer bleef de eindstand op een gelijkspel steken. Joeri won al zijn partijen, Lucas won er één en ook de dubbel werd gewonnen.


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.