De week vóór Pasen stond in het teken van de zevende wedstrijdronde. Op dinsdag 27 maart was het aan Rens, Geert en Geoffrey van het eerste seniorenteam de beurt het op te nemen tegen de koploper van de poule: Slagvaardig (R) 4. Met name Rens speelde ijzersterk en heeft zijn revanche tegen deze tegenstander kunnen pakken. Won hij er bij de eerste ontmoeting eentje, dit keer won hij al zijn enkelpartijen. Ook de dubbel werd door Rens en Geoffrey gewonnen, wat een totaal van vier punten maakt en een eindstand van 6-4.

Getavé 2 nam het met Alex, Lisanne, Bob en vierde man voor de dubbel Felix op tegen de nummer 2 in de poule Hutaf 9. Al enige tijd staat het tweede team aan kop in de poule en het was dan ook zaak de voorsprong te behouden, dan niet te vergroten. En dat is gelukt! Er werd met 3-7 gewonnen, wat de teller nu op 55 punten zet; 13 punten voor op Hutaf. Helaas werd de dubbel door Felix en Bob niet gewonnen, maar wel won Bob twee van zijn enkelpartijen. Ook Alex pakte twee punten. Lisanne was de sterkste van de avond: Zij won al haar enkelpartijen.

Getavé 3 nam het eveneens op tegen een team van Hutaf, het tiende. In tegenstelling tot de eerste ontmoeting hadden John, Max en Theo het dit keer iets lastiger. De vorige keer werd er nipt een overwinning uitgesleept, dit keer bleef het steken op een gelijkspel. Het had overigens zo maar een verlies kunnen worden, maar een achterstand van 0-4 wisten ze toch nog even mooi om te buigen. John en Max wonnen er beide twee en Theo pakte er een.

Door het verzetten van wedstrijden had Getavé 4 een weekje eerder hen zevende wedstrijd al gespeeld en waren zij afgelopen week vrij. Bobby, Harald, Paul en Martijn staan vooralsnog tamelijk gunstig in de poule: 44 punten uit zeven gespeelde wedstrijden, acht punten onder koploper DSV Relax 4. Daar zullen zij het aankomend weekend tegen opnemen.

Voor de junioren leek, als je indeling bekeek, het competitieseizoen er op te zitten. Er zijn echter vervolgwedstrijden ingepland. Afgelopen zaterdag werd de zevende wedstrijd - van de zogenaamde standaard poule - gespeeld. Joeri, Rens en Mitchell namen het op tegen Zevenaar 2, waar netjes met 6-4 van gewonnen werd. Mede dankzij deze winst zijn de jongens in de top vier van de poule geëindigd. Deze top vier zal in een A1 poule aankomende drie weken uit gaan maken wie de kampioen wordt. Zevenaar 2, Bit.nl 4, SKF 4 of toch Getavé 1?


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.