Het is weer zover: Tijd om de balans op te maken, want het voorjaarsseizoen van 2018 is officieel op de helft.

Getavé 1 speelde afgelopen vrijdag de vierde wedstrijd van dit seizoen, tegen Hutaf 4. Zoals je leest een wedstrijdje minder dan de overige teams, dus de tussenstand is wellicht niet helemaal juist. Wel is het een feit dat dit team het moeilijk heeft in de tweede klasse. Tegen Hutaf werden helaas maar twee punten behaald, beide door Rens - die het op basis van de persoonlijke resultaten ook zeer goed doet. Met een wedstrijd minder gespeeld, bungelt het team momenteel met 16 behaalde punten op de onderste plaats. De kans is echter aanwezig dat het team opklimt naar de middenmoot en zo tweede klasse weet te behouden.

Alex, Lisanne, Felix, Wilbert en Bob van Getavé 2 doen het daarentegen zeer goed op dit moment. Afgelopen vrijdag werden tegen TT Nijmegen 11 acht punten binnen gesleept: Bob won al zijn enkelpartijen, Alex en Lisanne wonnen er twee en ook de dubbelcombi van Alex en Bob was ongeslagen. Deze acht punten er bij opgeteld, staat Getavé 2 nu op een totaal van 41 punten, 10 punten los op de nummer 2 (Hutaf 9) en mede dankzij de sterke invalbeurten van Max (team 3) en Martijn (team 4). De persoonlijke resultaten liegen er niet om: Maar liefst drie van de vijf spelers staan in de top 5. Vooruit, we maken er een top 11 van: Dan staan Felix en Wilbert er ook in. wink

Voor aanvang van het seizoen zijn de samenstellingen van teams 3 en 4 gewijzigd. Voor team 3 lijkt dit zijn vruchten af te werpen in de huidige (vierde) klasse, want Max, John, André en Theo staan zeer netjes in de middenmoot, met een achterstand van maar vier puntjes op de nummer twee. Afgelopen vrijdag werden er tegen - een van de directe concurrenten - DNW 2 vier puntjes weg gesprokkeld, waarvan drie door John. Kampioen worden zit er dit seizoen waarschijnlijk niet in, maar degradatie is ook zeker niet aan de orde. De behaalde persoonlijke resultaten zijn ook fraai te noemen: Max en John wisten net iets meer dan de helft te winnen en André won exact de helft van zijn gespeelde wedstrijden. Theo heeft het wat lastig, maar als dit zo door gaat is in ieder geval het behoud van de vierde klasse veilig gesteld.

Ook voor team 4 is de huidige teamindeling goed te noemen. Bobby, Harald, Paul en Martijn staan namelijk in de top van de poule: Als team, maar ook op basis van de persoonlijk gewonnen wedstrijden. Het kampioenschap is in zicht, maar kan het nog alle kanten op: Victoria 62 1 staat met 41 punten bovenaan, maar heeft inmiddels al zeven wedstrijden gespeeld. Met zowel twee punten als twee gespeelde wedstrijden minder dan de koploper, staat DSV Relax 4 op de tweede plaats. De Getavé-ers staan met zes gespeelde wedstrijden momenteel op een derde plaats, maar is het verschil maar zes puntjes op de koploper. Afgelopen vrijdag namen zij het op tegen Hercules 7, waarvan met 6-4 gewonnen werd. Hiermee is de voorsprong op dit team (staan vierde) nog meer uitgelopen. Het verschil bedraagt namelijk maar liefst 11 punten.

De junioren draaien ook een goed seizoen. In een volgepropte poule van maar liefst acht (!) teams, staan Joeri, Rens, Mitchell en Lucas op de derde plaats. In vijf gespeelde wedstrijden wisten zij 28 punten te behalen; maar zes minder dan koploper Zevenaar 2. Het klinkt alsof ook zij op de helft van het seizoen zijn - normaliter bedraagt een seizoen namelijk 10 wedstrijden. Voor ‘onze jongens’ staan echter nog maar twee wedstrijden op het programma: Tegen de nummer 2 (Bit.nl 4) en tegen de koploper. Joeri lijkt er wederom vandoor te gaan met de percentagebeker, want hij heeft nog geen enkele wedstrijd verloren. Rens heeft het wat lastiger, maar blijft groeien en groeien. Mitchell en Lucas wisten tot op heden het merendeel van hun partijen te winnen.


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.