Op 9 maart stond de vierde wedstrijdronde op het programma. Helaas voor team 1 kon deze niet door gaan, daar bijna het hele team door de griep geveld was. De wedstrijd tegen Litac zal dan ook op een later moment gespeeld worden. Team 2 nam het in een uitwedstrijd op tegen Shot uit Wageningen. Team 3 en 4 speelden een thuiswedstrijd; Hutaf en Akris kwamen een bezoekje brengen. Na een weekendje vrij geweest te zijn, mochten ook de junioren weer aantreden. Zij namen het op tegen Hutaf in Gendt.

Lisanne, Alex en Bob van team 2 speelde een sterke wedstrijd tegen Shot (W) 7. Bij vlagen waren de partijen zeer aan elkaar gewaagd, maar over het algemeen bleken de Getavé-ers een maatje groter dan de tegenstander. Alex was de sterkste van de avond; hij won al zijn enkelpartijen. Lisanne en Bob wonnen er beide twee en ook de dubbelcombi Alex/Bob was te sterk voor de tegenstander. Er werd dan ook gewonnen met 2-8 en de koppositie is nog veiliger gesteld.

Op het wedstrijdbriefje van team 3 tegen Akris 1 werd eveneens een eindstand van 2-8 genoteerd, hetzij de acht punten voor de tegenstander van John, Max en Theo. De aanvang was zeer degelijk, want tot en met de dubbel ging het zeer gelijk op. De tegenstander ging zogezegd gas geven, want de zes daaropvolgende partijen werden namelijk allen gewonnen door Akris. Max en Theo redden de eer door beide een puntje te pakken. Momenteel staan zij op de een-na-laatste plek. Dat klinkt echter erger dan het is, want het verschil met de nummer twee bedraagt maar twee puntjes!

Team 4 speelde, in tegenstelling tot de andere teams, de vijfde wedstrijd op 9 maart. Op 2 maart werd namelijk een (verzette) thuiswedstrijd tegen Victoria 62 1 gespeeld. Vorige keer was het aan Bobby en Harald, dit keer was ook Paul van de partij. Helaas, ondanks het complete team, werd er een slechtere score behaald; het werd 3-7. Afgelopen vrijdag hebben Harald, Martijn en Bobby dit echter flink recht weten te trekken, want er werden maar liefst 9 punten binnen gesleept tegen Hutaf 12. Mede dankzij deze mooi score, staat dit team op een zeer degelijke positie in de poule; zes punten achter op de koploper, welke een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Joeri, Rens en Lucas, oftewel de junioren, namen het op in een regionale derby: Hutaf 5 uit Huissen kwam op bezoek. De eerste helft van de wedstrijden gingen zeer gelijk op; van de vijf partijen werden er drie in vijf games besloten. De stand was tot dat moment dan ook maar een minimale voorsprong van 3-2. Deze voorsprong hebben Joeri, Rens en Lucas wel weten te behouden, want de zaterdagochtend werd afgesloten met 6-4 winst. Joeri won al zijn partijen, Lucas won er twee en Rens won er één.


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.