Het najaarsseizoen van 2013 zit er weer op en deze kan de boeken in als een succesvol seizoen! Drie van de vijf seniorenteams zijn kampioen geworden: Wilbert, Alex, Timo en Bob van team 2 promoveren naar de 3e klasse, team 3 met Emiel, Felix, Theo en Max naar de 4e klasse en ook team 5 met André, Lisanne, Bobby, Gert-Jan en Gido zal volgend jaar in de 4e klasse spelen. 

Senioren
Wilbert, Alex, Timo en Bob van team 2 hebben het vrijwel onmogelijke voor elkaar gekregen! Voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen TCB 4 stonden zij nog op de derde plaats; twee punten achter Hutaf 5 en drie punten achter Westa 4. Alex, Timo en Bob maakten het TCB 4 knap lastig en er werd dan ook dik gewonnen met 0-10. Echter was men in de veronderstelling dat dit nog niet genoeg was voor het kampioenschap, maar de ietwat onverwachte en magere 6-4 winst van Westa 4 tegen SKF 14 heeft er voor gezorgd dat Getavé één puntje boven Westa geëindigd is. Gefeliciteerd met het kampioenschap en tot in de 3e klasse! 

Ook team 3 mag van harte gefeliciteerd worden met het kampioenschap! Emiel, Theo, Max en Felix speelden een zeer sterk seizoen in de 5e klasse. De eerste en tweede plaats in de persoonlijke resultatenlijst liegen er ook niet om: Deze zijn namelijk voor Emiel (93%) en voor Felix (91%)! Het spande er nog wel even om voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen Tik Hard 3, maar het werd Getavé al iets gemakkelijker gemaakt bij de start: Bij voorbaat al drie punten op zak, want de tegenstander kwam maar met twee spelers naar Gendt. Theo, Felix en Emiel bleken de sterkste, want ook zij wonnen de laatste wedstrijd met maarliefst 10-0! Van harte gefeliciteerd en succes in de 4e klasse!  

André, Gido, Lisanne, Gert-Jan en Bobby van Getavé 5 zullen volgend seizoen ook promoveren naar de 4e klasse! Het spande er om en het werd pas in de allerlaatste wedstrijd beslist. DNW 3, de concurrent en deler van de koppositie in de poule, nam het op tegen TT Nijmegen 12. De laatste wedstrijd werd gewonnen door TT Nijmegen, wat de uitslag een 3-7 winst voor DNW maakte. Lisanne wist de laatste wedstrijd te winnen en haalde hiermee de 2-8 overwinning en, nog mooier, het kampioenschap binnen! Ze won ook haar andere twee partijen, André won al zijn partijen en Gido won er één. Uiteraard ook van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 4e klasse!  

Jorg V., Geoffrey, Rens, Jorg E. en Geert van het eerste team sluiten het seizoen af op de tweede plaats. Shot 2 is door de 20 punten verschil ruimschoots kampioen geworden. De laatste wedstrijd tegen Rhenus 2 werd met een 4-6 winst afgesloten en dit heeft er mede voor gezorgd dat zij één puntje boven Kracht & Vriendschap 3 geëindigd zijn. Rens won er twee, Jorg V. wist al zijn partijen te winnen en Geert pakte een puntje. Een prima seizoen waarbij ze op het eind toch nog een aantal plaatsen omhoog geschoven zijn!

Het 4e team met John, Henri, Harald en Paul sloot het seizoen een weekje eerder al af. MOVC 4 was, door ruim tien punten die zij los stonden op de eerste plaats, al kampioen. Vanzelfsprekend ging het daarom om het behoud van de derde positie. De twee punten die ATC Afferden 4 tegen Smash 2 heeft weten te maken hebben er echter voor gezorgd dat zij uiteindelijk toch een plaatsje gezakt zijn in de poule: Van de derde naar de vierde plaats. 

Jeugd
Op zaterdag 30 november speelden de jeugdteams allemaal thuis. Zoals verwacht promoveren er geen teams, maar degraderen ze ook zeker niet. Sanne en Cody speelden dit keer met Roy. Hij is hersteld van een fikse blessure, dus gelukkig kon hij dit seizoen spelend afsluiten. Tevens zorgde hij voor het eerste punt op het scorebord voor Getavé 1. Cody won ook zijn eerste partij en zorgde voor een voorsprong. Helaas werden de daaropvolgende wedstrijden allemaal verloren en wist Sanne in haar laatste wedstrijd enigszins de eer voor Getavé te redden. Het werd 3-7 voor TCB 2. Het seizoen verliep niet altijd even soepel, maar coaches Jan en Bob kijken positief terug op de gespeelde wedstrijden.

Rik, Jan en Joost sluiten het seizoen af met een zeer mooie overwinning van 7-3 tegen SKF 9. Alle drie de jongens wisten twee partijen te winnen. Ook de dubbel bleek te sterk voor SKF. Het seizoen verliep qua uitslagen wisselvallig. Spannende wedstrijden werden met ruime winst afgesloten, maar ze moesten het ook af en toe met zwaar verlies bekopen. Al met al een mooi seizoen waar coach John positief op kan terug kijken! 

Ook coach André zal genietend terug kijken op hoe het bij het team 3 verliep. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen TCB 3. GTTC Groesbeek was al lang en breed kampioen met bijna 30 punten verschil, dus werd er geknokt om de tweede plaats. Door de 6-4 winst is deze dan ook binnen gesleept en laten ze TCB met één puntje verschil achter op de derde plaats. Imke is flink gegroeid en ze scoort steeds meer punten. Ook in deze laatste wedstrijd wist ze er twee te winnen. Rens won er helaas geen, maar ook hij groeide elke wedstrijd. Joeri speelde dit seizoen als nooit tevoren. Hij wist al zijn wedstrijden te winnen en ook tijdens zijn invalbeurten bij team 1 sprokkelde hij puntjes binnen. Hij sluit dit seizoen dan ook af met een zeer dikverdiende een 100% winst, gefeliciteerd! 


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.