De kop is er af: Het voorjaarsseizoen is begonnen! Ten opzichte van vorig seizoen een paar kleine wijzigingen in de teamindelingen. Teams 1 en 2 zijn ongewijzigd gebleven, maar door enerzijds het degraderen van het oude team 3 en anderzijds het kampioen worden van (het oude) team 4 is hier en daar met wat spelers geschoven: Vorig seizoen bestond team 3 nog uit Max, John, Harald en Paul, maar helaas degradeerden zij uit de vierde klasse. Op basis van de behaalde persoonlijke resultaten is echter een deel dit team in de vierde klasse gebleven en bestaat het nu uit Max en John, versterkt door André en Theo. Harald en Paul vormen nu samen met Bobby, Emiel en nieuw Getavé-lid Martijn de Jong team 4.

Op het programma stonden in eerste instantie vier wedstrijden, maar al snel kwamen de verzoekjes om een wedstrijd te verzetten binnen. Dit betekent dat de start voor team 4 een weekje op zich laat wachten en de geplande wedstrijd is verzet naar vrijdag 9 februari. Team 1, 2 en 3 mochten zoals gepland wel van start.

Team 1 speelde met Rens, Geoffrey en Geert de eerste wedstrijd in de tweede klasse. Ze namen het in een uitwedstrijd op tegen Westa 2. De start is prima te noemen! Rens was de tegenstanders te sterk af en won al zijn enkelpartijen. Geoffrey en Geert wonnen er beide één, wat een eindstand van 5-5 maakt.

Team 2 speelde eveneens een uitwedstrijd. Drie van de vijf spelers genoot (of geniet nog) van een vakantie. De eerste competitiewedstrijd van Martijn in een blauw shirtje was dan ook niet bij zijn eigen team, maar hij mocht met Lisanne en Bob op bezoek bij HTTC ’71 3 in Heteren. Een zeer sterke start met een verdienstelijke invalbeurt. Er werd namelijk met 1-9 gewonnen: Lisanne en Bob wonnen alle enkelpartijen plus de dubbel, Martijn zorgde voor twee punten.

Team 3 speelde, door de verzette wedstrijd van team 4, als enige een thuiswedstrijd. John, Max en André namen het op tegen ONI 6. Spannende partijen werden afgewisseld met flinke uitschieters. Eén tegenstander bleek te sterk voor de Getavé-ers, maar er werden drie keer twee enkelpartijen plus de dubbel gewonnen. Ook hier een fijne start met als resultaat 7-3 winst.

Voor Joeri, Rens en Lucas van juniorenteam 1 stond een thuiswedstrijd tegen SKF 4 op het programma. Veel games (en daardoor partijen) bleken aan elkaar gewaagd, maar ‘onze jongens’ wisten veelal aan het langste eind te trekken. Joeri begon sterk en won al zijn partijen. Bij Rens scheelde het niet veel, maar wel nét te veel. Hij wist er op een haartje na geen te winnen. Lucas deed het precies andersom en won er nipt, maar verdient (!), twee. Tel hier de gewonnen dubbel bij op en dat maakt een resultaat van 6-4 winst.


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.