Zoals gebruikelijk, wordt een nieuw kalenderjaar in het eerste weekend van januari afgetrapt met de Afdelingskampioenschappen Gelre in de Jan Massinkhal te Nijmegen: Op zaterdag door de jeugd en op zondag door de senioren.

Getavé was op zaterdag vertegenwoordigd door de competitiespelende spelers Joeri, Rens, Mitchell en Lucas, ondersteund door coaches Lisanne, Geoffrey, Paul , John en (fotograaf) Jorg.

Joeri kwam uit in de B-poule van Kadetten D1 en nam het op tegen twee spelers van Zevenaar, twee van ONI en een speler van SKF. Joeri speelde prima wedstrijden maar wist, ondanks drie van de vijf partijen gewonnen te hebben, niet het hoofdtoernooi te behalen. Er moest genoegen genomen worden met de vierde plaats in de poule. Het troosttoernooi stond dan ook in het vooruitschiet, waarbij Joeri het als eerst opnam tegen Rick van Zevenaar. Joeri was ‘m te sterk af en wist met 3-1 te winnen… Op naar de halve finale! Hier nam hij het op tegen Daan van HTTC ’71. Ai.. toch een behoorlijke tegenstander, waarvan met 0-3 werd verloren. Het toernooi eindigde voor Joeri in de halve finale van het troosttoernooi.

Zowel Rens als Mitchell kwamen uit in Kadetten D2. Rens in de B-poule en Mitchell in de C-poule. De poule van Rens bleek gevarieerd en er speelden jongens mee van Litac , SKF, Shot, TT Nijmegen en Treffers. De start was sterk; in drie games wist hij de winst naar zich toe te trekken. Vervolgens werden er twee partijen verloren, maar ook de laatste twee partijen won hij met maar liefst 3-0. Hij eindigde op de derde plaats. Een mooi resultaat, maar helaas net te weinig om het hoofdtoernooi te behalen. Rens mocht dan ook aantreden in het troosttoernooi. Hij trof helaas een te sterke tegenstander en moest hem feliciteren met de winst.

 

Mitchell speelde eveneens sterke partijen en ook hier een gevarieerde poule: TT Nijmegen, ONI, Sethone en Shot. Hij wist hetzelfde resultaat als Rens en Joeri te behalen: Twee maal verlies, maar drie maal winst. In tegenstelling tot Rens en Joeri, wist hij wel het hoofdtoernooi te behalen, want hij eindigde op de tweede plaats in de poule. Hij mocht het in de eerste partij van het hoofdtoernooi opnemen tegen de nummer 2 van de poule van Rens: Job van Litac. Mitchell wist maar één gamepje weg te sprokkelen en werd helaas bij de eerste partij dan ook uitgeschakeld.

 

 

Lucas had het in zijn Junioren D2 B-poule een tikkeltje lastiger. Hij nam het op tegen spelers van Treffers, HTTC ’71, Litac en Revanche. De poule was ten opzichte van de andere drie Getavé-ers ook iets kleiner: Er werden maar vier wedstrijden gespeeld. Ondanks prima spel wist hij er geen te winnen en eindigde hij op de laatste plaats. Het troosttoernooi begon echter vrij gemakkelijk: Een vervallen wedstrijd, wat hem een plekje verderop opleverde. De tegenstand die Nils van Sethone bood bleek echter een maatje te groot; Lucas verloor met 1-3.

 

Er werd vanzelfsprekend ook gedubbeld: Joeri + Rens en Mitchell + Lucas. Joeri en Rens wisten de tweede plaats in de poule te behalen. Helaas niet genoeg, want alleen de nummer 1 ging door naar het hoofdtoernooi. De tegenstand bij Mitchell en Lucas bleek nog een tikkeltje groter: Zij eindigden op de laatste plaats.

Helaas geen bekers mee naar huis kunnen nemen, maar het was een dagje waarin gezelligheid en zeker ook mooi spel centraal stonden. Een goede opwarmer voor het aankomende voorjaarsseizoen! Lisanne, Geoffrey, John en Paul bedankt voor het coachen en ouders die kwamen kijken bedankt voor de support!


Sponsor


 

Stichting Leergeld


 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.