Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen gespeeld. Eén team (het vierde) had het kampioenschap een weekje eerder al te pakken, voor team 1 en 2 spande het er nog om. Helaas voor team 3 was degradatie al redelijk vroegtijdig niet meer te voorkomen. En de junioren? Die mogen nog een partijtje!

Jorg, Rens, Geert en Geoffrey van team 1 hadden nog maar een paar puntjes nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Zij namen het op tegen ETAC '80 3 in Elst. De vorige keer werd er van gewonnen, dus het kampioenschap lag op de loer. Al vroeg op de avond kwam het bericht dan ook binnen dat het gefl*kt was! Uiteindelijk wisten Jorg, Rens en Geoffrey negen punten te pakken (alleen de dubbel werd verloren), wat een totaal van 64 punten maakt. Met maar liefst 11 punten verschil op de nummer 2 (Topspin 1) werd het kampioenschap behaald. Heren, van harte!

Voor team 2 spande het er nog een tikkeltje meer om. Voor aanvang keken zij, verblijvende op de tweede plaats, tegen een achterstand aan en moesten er twee punten meer gemaakt worden dan TT Nijmegen 10. Met een 3-7 winst tegen GTTC Groesbeek 7, waarbij Alex, Lisanne en Bob allen tegen dezelfde tegenstander de drie punten afgaven, was het uiteindelijk afwachten. Al snel kwam echter het verlossende berichtje: TT Nijmegen had het zesde punt behaald, terwijl gelijkspel nodig was. Helaas, geen kampioen geworden, maar met 68 punten op zak toch wel een succesvol seizoen te noemen! 

Het seizoen van team 3 is op z'n minst moeizaam te noemen. In de negende wedstrijdronde werd de eerste winst van het seizoen behaald, maar helaas werd er afgesloten met verlies. John, Paul en Max namen het op tegen Treffers (A) 4, waarbij John het enige puntje voor Getavé wist te behalen. Helaas, volgend seizoen zal dit team - mits er niets in opstelling gewijzigd wordt.... - weer in de vijfde klasse uitkomen.

Team 4 daarentegen is een weekje eerder kampioen geworden in de vijfde klasse en promoveert dan ook naar de vierde! Helaas is het seizoen niet volledig afgesloten; de wedstrijd tegen Bit.nl 11 werd afgelast. Hier bedraagt, met negen gespeelde wedstrijden, echter maar liefst 65 punten. Hoeveel dat er hadden kunnen zijn blijft vooralsnog een raadsel, maar dat dit seizoen succesvol te noemen is wel duidelijk. Heren, nogmaals van harte!

Voor de junioren zit het seizoen er nog niet op. Afgelopen weekend stond er geen wedstrijd gepland, maar aanstaande zaterdag zullen zij het in een uitwedstrijd opnemen tegen Treffers (A) 4. 

 


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.