De negende wedstrijdronde is een feit en het najaarsseizoen zit er bijna op. Tijd voor een terugblik en een kleine vooruitblik op aankomende (laatste) wedstrijden en de eerste felicitatie!

Eén team is, door de behaalde punten afgelopen vrijdag, een wedstrijd vóór het einde van het seizoen al van het kampioenschap verzekerd! André, Bobby en Theo wisten namelijk een nette winst van 8-2 te behalen tegen HTTC '71 5: André drie, Bobby en Theo twee en ook de dubbel (André en Theo) werd gewonnen. Door deze uitslag is het verschil op nummer twee TCB 7 maar liefst 10 punten: Getavé 3 op 65, TCB 7 op 55. Aankomende vrijdag staat een thuiswedstrijd tegen Bit.nl 11 op het programma en al zou er met 0-10 verloren worden, mogen de bloemen nog naar Getavé: Dan wordt er namelijk op onderling resultaat gewonnen. Van harte!

Team 1 nam het met Jorg, Rens en Geert op tegen Topspin 1. Ten opzichte van de vorige ontmoeting tussen beide teams, zou je kunnen stellen dat er wat punten zijn blijven liggen; werd er de eerste keer gewonnen met 7-3, dit keer werd er afgesloten met 5-5: Rens drie, Geert één en de dubbel van Jorg en Rens. Desalniettemin is de de koppositie behouden. Aankomende wedstrijd, uit tegen ETAC '80 3, moeten de punten wel gepakt gaan worden om het kampioenschap zeker te stellen. Hoeveel precies is nog een verrassing... De directe concurrenten - Looping of Treffers - hebben de uitslag op moment van schrijven nog niet gepubliceerd.

Team 2 bracht op donderdag een bezoekje aan Hutaf 9. Alex, Lisanne en Felix deden daar zeer goede zaken. De eerste ontmoeting werd nipt met verlies afgesloten, dit keer werd er een revanche gepakt en met 2-8 gewonnen: Alex won al zijn enkelpartijen, Lisanne en Felix wonnen er beide twee en ook de dubbel (Alex en Lisanne) werd gewonnen. Ondanks de ruime winst zijn het er niet genoeg om TT Nijmegen 10 van de koppositie te verstoten. Zij wonnen met maar liefst 9-1 van Essentia, waardoor het verschil nu twee punten bedraagt. Het gaat er aankomende vrijdag tegen GTTC Groesbeek 7 dan ook nog om spannen!

Team 3 beleeft een moeizaam seizoen en degradatie is al lange tijd niet meer te voorkomen. Desondanks werd er wel even gevlamd tegen Drusus 2 afgelopen vrijdag. Sterker nog: De eerste winst van het seizoen werd binnen gesleept! John won al zijn enkelpartijen, Max en Harald wonnen er beide twee, wat een eindstand van 7-3 maakt.

'Onze jongens' namen het in een uitwedstrijd op tegen koploper van de poule SKF 3. Alsof dat nog niet lastig genoeg bleek, moest Getavé het ook nog eens met een incompleet team doen helaas. Met z'n tweeën (en coach en een chauffeur) werd er naar Veenendaal afgereisd, om vervolgens met één puntje - gemaakt door Mitchell - weer huiswaarts te keren. In tegenstelling tot de senioren, duurt het seizoen van de junioren een weekje langer en wordt de laatste wedstrijd gespeeld op 9 december. A.s. zaterdag zijn ze echter (alweer) een dagje vrij. Over ruim een week nemen zij het op tegen Treffers (A) 4. 

 


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.