Deze week stond in het kader van de achtste wedstrijdronde. Het bleek wederom een sterke ronde, want er werd geen een keer verloren. Ook mag deze week een Huusses onderonsje genoemd worden: Drie van de vier seniorenteams nam het namelijk op tegen Hutaf. Team 2 nam het op tegen Akris uit Nijmegen en de junioren gingen op bezoek bij Shot 2 in Wageningen.

Rens, Geoffrey en Geert van Getavé 1 nam het op tegen het zesde team van Hutaf. Ten opzichte van de vorige ontmoeting werden er dit maal een paar puntjes ingeleverd, maar desalniettemin werd er toch een zeer mooie score neer gezet. Rens won al zijn enkelpartijen, Geert won er twee en Geoffrey won er één. Ook de dubbel werd gewonnen, wat een 7-3 overwinning maakt. Momenteel gaat het eerste team met zeven punten aan kop in de poule. Met het oog op de twee wedstrijden die er nog gepland staan, ziet het er uit naar dat het kampioenschap niet meer uit handen gegeven gaat worden.

Alex, Lisanne en Bob van Getavé 2 hadden de studenten van het Nijmeegse Akris op bezoek. Hier werden er juist, met het oog op de vorige ontmoeting, extra punten binnen gesleept. Werd er de vorige keer nog met 3-7 gewonnen, dit keer werd er glorieus afgesloten met een 10-0 overwinning. En deze punten zijn ook hard nodig, willen zij de concurrenten van TT Nijmegen en de koppositie in het vizier houden. Het verschil is momenteel nog maar een puntje en uiteindelijk gelijk eindigen is, op basis van onderling resultaat, om het kampioenschap te pakken. Het zal er nog om spannen aankomende partijen!

Getavé 3 ging met John, Max en Paul op donderdag op bezoek bij Hutaf 8. Zij hebben het gedurende het seizoen redelijk zwaar te verduren en bij de vorige ontmoeting tegen deze Huissenaren werd de avond met verlies afgesloten. Het zat de Getavé-ers deze avond echter mee, want er werd níet met verlies afgesloten. Paul en John wonnen beide een partij en Max bleek in prima vorm en won er twee. Ook de dubbel werd gewonnen, wat een net gelijkspel oplevert. 

De derde - en eveneens glorieuze - overwinning staat op naam van André, Bobby en Theo van Getavé 4. Op donderdag namen zij het op tegen het twaalfde team van Hutaf en werd ook hier de avond met 0-10 afgesloten. Een paar gamepjes werd de tegenstanders nog gegund, maar over het algemeen waren de Getavé-ers vele malen sterker. Middels deze uitslag en de lagere score van de nummer twee en drie, is de voorsprong vergroot naar acht punten. Ook hier lijkt het kampioenschap niet meer te vergeven zijn! 

De junioren mochten op zaterdag ook weer aantreden, dit maal in de opstelling Joeri, Mitchell en Lucas. Net als bij de vorige wedstrijd tegen Shot 2, bleken de partijen redelijk aan elkaar gewaagd - met hier en daar een uitschieter daargelaten. Toen werd er echter met 4-6 verloren, dit keer werd er met gelijkspel afgesloten. Eén tegenstander bleek voor de jongens te sterk, wat betekent dat Joeri een partijtje af heeft moeten staan. Hij won er echter netjes twee. Mitchell en Lucas speelden prima partijen, maar wisten er uiteindelijk maar één te winnen en ook de dubbel ging richting Getavé. Volgende week staat SKF op het programma. Eens kijken of ze revanche kunnen nemen!


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.