Vorige week stond in het teken van de zesde competitieronde. Drie teams speelden vrijdag een thuiswedstrijd, Getavé 1 nam het op dinsdag op tegen Looping en ook de junioren speelden op zaterdag, na een lange pauze, weer een partijtje.

Jorg, Rens en Geoffrey van Getavé 1 nam het 'om de hoek' op tegen Looping 2. Bij de eerste ontmoeting wisten ze er nipt een overwinning uit te slepen. Dit keer leek het dezelfde kant op te gaan. Halverwege de wedstrijden werd namelijk de voorsprong gepakt. Echter kwam de tegenstander sterk terug en werd er één puntje meer gescoord, wat uiteindelijk een gelijke stand opleverde. Rens won al zijn enkelpartijen, Jorg won er één, Geoffrey helaas geen, maar de dubbel werd wel gewonnen. Geen winst, maar de koppositie in de poule is behouden.

Getavé 2 heeft daarentegen de koppositie af moeten staan aan concurrent TT Nijmegen 10. Alex, Felix en Bob namen het op tegen Essentia 2, waarvan de eerste keer met 6-4 van werd verloren. Dit maal bleek maar één tegenstander voor de drie Getavé-ers te sterk. De overige partijen werden vrij overtuigend gewonnen, wat een nette uitslag van 7-3 maakt. A.s. vrijdag staat de wedstrijd tegen de genoemde concurrent op het programma. Eens kijken of de koppositie weer gepakt kan worden.

Paul, Max en Harald hadden het lastig tegen Velp 4. Bij de vorige ontmoeting werd er met 6-4 verloren, maar dit keer was de tegenstander in nog sterkere vorm. Waar Max er vorige keer nog twee wist te winnen, moest hij nu drie maal de tegenstander feliciteren. Ook Harald wist er geen te winnen. Paul redde de eer van team 3 door een puntje te scoren. Het werd 1-9. 

Getavé 4 nam het met Bobby, Theo en Emiel op tegen ATC '68 Afferden 2. Dezelfde opstelling als bij de eerste ontmoeting wat Getavé betreft, een iets andere opstelling bij die van de tegenstander. Echter heeft dit team 4 niet in de problemen gebracht en werd er wederom gewonnen. Alle drie de spelers wisten twee enkelpartijen te winnen. Ook dit team heeft de koppositie weten te behouden en dingt nog mee voor het kampioenschap. A.s. vrijdag wordt er gespeeld tegen de nummer 2 (TCB 7). Punten pakken en de voorsprong vergroten is dan ook het doel.

Na een lange, lange, laaaaaaaange pauze, mocht Getavé 1 van de junioren het op zaterdag opnemen tegen Hutaf 5. Hoe zou het ze vergaan, na een maand niet gespeeld te hebben? Nou, eigenlijk nog helemaal niet zo onaardig! Rens speelde degelijke partijen, maar wist de winst helaas niet naar zich toe te trekken. Joeri is zijn vorm niet verloren en won er knap drie. Lucas speelde eveneens mooie partijen, waarvan hij er één nipt verloor maar ook één vrij overtuigend won. Ook de dubbel, welke spannend te noemen was, werd uiteindelijk gewonnen. Oftewel, een gelijk spel welke gezien de partijen wel terecht te noemen is. Er staan voor 'onze jongens' nog drie wedstrijden op het programma. Het kampioenschap pakken wordt wat lastig, maar grote kans dat de klasse wel behouden wordt.  


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.