Afgelopen weekend stond voor Getavé de tweede wedstrijdronde op het programma. Twee seniorenteams speelden een thuiswedstrijd, de andere twee gingen op bezoek bij de tegenstander. Ook de junioren mochten aantreden. Zij speelden thuis tegen Shot 2.

Voor Rens, Geoffrey en Geert van team 1 was het de eerste wedstrijd van dit seizoen. Zij namen het op tegen Treffers (A) 3. Het bleek een zware dobber te worden. Rens wist zijn eerste wedstrijd in de vijfde game te beslissen met winst. Vervolgens werden er maar liefst zeven wedstrijden op rij verloren. De negende partij wist Rens te winnen en ook de laatste wedstrijd ging naar de tegenstander. Rens pakte in Arnhem dan ook de punten; twee stuks.

Felix, Lisanne en Bob namen het in Nijmegen op tegen TN 10. Vooraf was het nog een verrassing in welke opstelling de tegenstander zou spelen - het team bestaat op papier namelijk uit zeven spelers. Achteraf gezien was het 'ons' gegund, want het leek erop alsof het de minst sterke opstelling was. Getavé 2 leek overduidelijk de sterkere, want er werden nauwelijks games afgegeven aan de tegenstander. Felix en Bob wonnen, naast de dubbel, alle enkelpartijen. Lisanne, die tot op de laatste partij nog geen game had verloren, moest na afloop van de tiende partij de tegenstander met de winst feliciteren. Ze won er echter zeer sterk twee, wat een eindscore van 1-9 maakt.

John, Max en Paul van team 3 vulden het wedstrijdformulier op zo'n beetje exact dezelfde manier als team 2 in: Partij 1 t/m 9 werd 0-1 en de laatste partij 1-0. Helaas voor deze Getavé-ers dat het een thuiswedstrijd was en de negen punten aan Westa 3 werden toegekend. Hier en daar werden er games weg gesprokkeld, maar bleken de bezoekers toch een maatje groter. John wist, ondanks het verliezen van de eerste game, de tiende partij netjes te winnen en redde hiermee de eer van team 3.

Bij team 4 waren de partijen tegen TCB 7 aan elkaar gewaagd. De punten werden om de beurt aan elkaar verdeeld en werden er 'maar' twee partijen in drie games beslist. Uiteindelijk is dan ook de eindstand er naar: Het werd 5-5, waarbij Bobby en André er beide twee wonnen en Theo er één won. 

Joeri, Mitchell en Rens hadden het op zaterdag tegen Shot 2 een tikkeltje lastig. De voorsprong werd gepakt, maar helaas kwam de tegenstander sterk terug terug. Getavé kon deze voorsprong dan ook niet behouden. Na afloop van de zesde wedstrijd stond het 3-3 en waren de kansen weer gelijk verdeeld. Shot pakte echter goed door, nam en behield de voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-6 voor bezoekers: Joeri won er drie, Mitchell won er één en Rens helaas geen.


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.