Afgelopen Pinksterweekend was er in Hasselt België de 25e editie van de International Youth Cup. Van Getavé hebben Mitchell, Lucas, Rens en Joeri deelgenomen. Samen met spelers van andere verenigingen uit onze regio was één groot team 'Betuws Glorie' samengesteld. Alex, Rens en Jorg gingen mee als begeleiders. Op vrijdagavond was het vertrek naar de campingplaats waar de tenten al klaar stonden. De eerste avond vroeg naar bed om zaterdag flink te kunnen presteren.

Op zaterdag waren de eerste wedstrijden. Rens nam het met zijn team in de de eerste wedstrijd op tegen een Duits team. Rens had geen plankenkoorts en won gelijk zijn eerste partij. Zijn teamgenoten, Sam en Stijn van Hutaf, wonnen ook hun partijen en hiermee was een eerste overwinning binnen. Daarna kwam er een teamwedstrijd tegen een team uit Belgisch Limburg, helaas waren die een maatje te groot. Twee teamwedstrijden, dus al vier enkels achter de rug, en dan het individuele toernooi. Bij het individuele toernooi stonden nog eens vier wedstrijden op programma. Rens speelde goed, op z'n beste niveau, maar overwinningen zaten er helaas niet in.

In de leeftijdscategorie van de andere drie spelers waren in totaal drie teams samengesteld. Mitchell en Lucas speelden samen met Toine van Hutaf. Zij hadden het zwaar op de eerste dag, tegenstanders waren sterk en veel wedstrijden op het programma. Joeri's teamgenoten waren Jesper en Bart van Hutaf. Ook zij hadden veel wedstrijden op het programma staan. Net als het andere team, eerst drie teamwedstrijden, goed voor zes enkelwedstrijden, en dan nog eens vier individuele wedstrijden.

Aan het eind van de dag lekker douchen en eten!! Pizza's, shoarma, kebab, hoe vetter hoe beter.

Op zondag weer veel partijen op het programma, dus vroeg op, brood smeren, spullen inpakken en aan de bak. Deze dag was de belangrijkste dag, want nu kon er om de prijzen gespeeld gaan worden. Rens had het moeilijk, niets gewonnen, wel flink gestreden. De andere drie, Joeri, Mitchell en Lucas, deden het goed. Allemaal door naar de volgende ronde. Joeri zorgde bijna voor een verrassing door in de ronde erna bijna van een landelijk-C speler te winnen (Joeri speelt derde klasse regionaal). De coach van de tegenstander nam net op tijd een time-out, Joeri raakte uit z'n ritme en moest helaas het onderspit delven. Lucas en Mitchell lukte het niet om nog een ronde verder te komen.

's Avonds een uitgebreide barbecue en daarna disco! Disco én karaoke! Wat wil je nog meer? (oordopjes ;-). Goed tafeltennisspel en zuiver zingen gaan blijkbaar niet hand in hand, maar wel veel lol gehad. Zelfs Mitchell en Joeri waagden zich op het podium. Daar zijn filmbeelden van......

Maandag de laatse dag. Op deze dag stonden de laatste teamwedstrijden op het programma. Betuws Glorie heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept. Onze spelers helaas niet, maar de eerste internationale ervaring is opgedaan. Wie weet wat de toekomst geeft.

Al met al een heel leuk en zeer sportief weekend. Rens, Mitchell, Lucas en Joeri, bedankt voor jullie inzet en goede sportieve houding tijdens het weekend. Alex en Rens, bedankt voor de begeleiding, zonder jullie hadden we het niet voor elkaar gekregen en was het zeker niet zo leuk geweest.

Jorg.


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.