De meivakantie is door Getavé goed ingeluid: Twee van de vijf teams hebben het voorjaarsseizoen namelijk af weten te sluiten met het kampioenschap! 

Het eerste setje bloemen werd op vrijdag 21 april in ontvangst genomen door de senioren van Getavé 4. Al het gehele seizoen staat dit team aan kop in de poule en leek het onwaarschijnlijk dat de 1e plek vergeven zou worden. Het moest echter nog wel even waar gemaakt worden door John, Paul en André tegen ONI 7. Er moesten zes punten gemaakt worden om het kampioenschap zeker te stellen. John begon zeer goed aan zijn eerste partij en kwam al snel op 2-0 voorsprong. De tegenstander kwam echter sterk terug en wist er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Niet helemaal zoals gepland, dus… Echter, de daarop volgende partijen werden door Getavé 4 allemaal gewonnen en het kampioenschap kwam steeds dichterbij. Paul kon het klusje niet klaren in de zevende partij; hij verloor nipt in de vijfde game met 11-13. De eer om het kampioenschap te pakken ging dan ook naar André in partij acht! Uiteindelijk werd er een nette stand van 7-3 winst neer gezet: John 1, Paul 2, André 3 en ook de dubbel werd gewonnen. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap - vanzelfsprekend ook aan vierde speler Harald - en succes in de vierde klasse! 

De tweede set bloemen werd uitgereikt aan de junioren op zaterdag 22 april. Hier geldt min of meer hetzelfde verhaal als bij seniorenteam 4: Al het gehele seizoen gaan Joeri, Rens, Mitchell en Lucas aan kop in de poule. De voorsprong op de nummer 2 (ONI 2) was echter dusdanig groot, dat de jongens maar twee punten hoefden te scoren. Om het Joeri, Rens en Lucas iets moeilijker te maken, kwam Tik Hard 1 in een degelijke opstelling, inclusief sterkste speler die nog op 100% stond. Maar hé, het zijn “maar” twee punten, dus ook hier hing het kampioenschap in de lucht. Gehuld in nieuwe shirtjes ging de wedstrijd van start en de eerste partij werd zeer netjes (en vanzelfsprekend mogen we inmiddels wel zeggen) gewonnen door Joeri. Zou het dan in de tweede partij al gebeuren…? Helaas, het werd nog even uitgesteld. Rens wist het in de vijfde game net niet af te maken, maar speelde ondanks het verlies een mooie wedstrijd. Lucas had de pech tegen de sterkste speler te moeten beginnen, maar wist wel een gamepje mee te sprokkelen. Met de dubbel dan…? Nee, nog eventjes wachten. Deze werd namelijk ook gewonnen door Tik Hard. Voor Rens kwam nu een tweede kans om het tweede benodigde punt te maken. En jawel, dit werd ‘m! In drie games liet Rens even zien wie de baas is en bezorgde Getavé het kampioenschap! Uiteindelijk werd er, ondanks de achterstand, nog gelijk gespeeld. Rens en Lucas pakten beide een puntje, Joeri won er drie. Een mooie vermelding is wel op z’n plaats: Joeri wist én de sterkste tegenstander van de 100% af halen, én zelf het seizoen met 100% winst af te sluiten. Netjes! Joeri, Mitchell, Rens, Lucas en, niet te vergeten, coach André; van harte proficiat en succes in de tweede klasse! 

Uiteraard stond ook voor de andere seniorenteams afgelopen week de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Getavé 1 nam het in een uitwedstrijd op tegen ETAC ’80 3. Werd er de vorige keer nog gewonnen met 6-4, dit keer bleef het merendeel van de punten in Elst. Lisanne is terug van (ver) weg geweest en speelde haar eerste partijen van dit seizoen. Helaas wist ze er geen met winst af te sluiten. De drie behaalde punten werden behaald door Geert en Jorg; in de dubbel en beide één enkelpartij.

Getavé 2 heeft het kampioenschap helaas verspeelt in de laatste twee partijen. De aanzet hiervoor werd gegeven in de partij tegen TVO een weekje eerder, waardoor de tamelijk ruime koppositie afgestaan werd aan HTTC. Tegen Looping 2 moesten Alex, Felix en Bob met een dusdanige uitslag winnen… het leek en bleek onmogelijk. Omdat het op een dinsdagavond werd gespeeld? Kampioenstress? Toch een tikkie last van zenuwen? Wie zal het zeggen. Er werd met 6-4 verloren: Alex en Bob wonnen er beide één, Felix pakte er zeer netjes twee. 

Voor Getavé 3 bleek de vierde klasse qua uitslagen gezien een maatje te groot. Met een uitzondering daargelaten werden de meeste wedstrijden verloren. Qua spel en verloop gezien bleken veel van deze uitslagen echter ietwat geflatteerd. Dit bleek eens te meer in de wedstrijd tegen kampioenkanshebber Westa 3 afgelopen vrijdag. Max, Bobby en invaller Emiel boden flink tegenstand en bleken zeer gewaagd aan de tegenstander. De eindstand liegt er dan ook niet om en is zeer verdienstelijk een gelijke stand: Max won er drie, Emiel pakte er één en ook de dubbel werd gewonnen. Helaas bleek de voorsprong van, nummer 5 in de poule, Looping 3 te groot en is Getavé op de laatste plaats geëindigd, met als degradatie naar de vijfde klasse als gevolg. 


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.