Afgelopen weekend werd de achtste wedstrijdronde gespeeld, wat betekent dat het voorjaarsseizoen er alweer bijna op zit. Maar liefst drie van de vier seniorenteams speelden een thuiswedstrijd, de andere en het juniorenteam speelden een uitwedstrijd.

Getavé 1 nam het met Jorg, Geert en Rens op tegen TCB 4. De heren zijn min of meer met een opmars bezig, want ook deze wedstrijd werd zeer netjes gewonnen. Daarbij een mazzeltje dat de tegenstander met een invaller moest spelen en er daarom misschien al drie punten verzekerd waren, maar ze moeten toch maar even gemaakt worden! Jorg bleek te sterk voor alle tegenstander en won al zijn partijen. Geert en Rens wisten er beiden twee te winnen. Ook de dubbel werd gewonnen, wat acht punten opgeleverd heeft. De kampioensplaats overnemen van Cevelum 3 wordt een zeer lastige opgave - zij staan maar liefst 12 punten los, maar de tweede plaats lijkt toch al behoorlijk verzekerd!

Getavé 2 speelde tegen Rhenus 4. Helaas kon Wilbert niet mee spelen en zit Felix van een vakantie te genieten in Marokko. Met z’n tweeën mochten Alex en Bob het dan ook opnemen tegen, wat een geluk, twee spelers van Rhenus! De wedstrijd werd aangevangen bij een stand van 2-2 en er werden maar vijf wedstrijden gespeeld. Bob lijkt terug van geweest, want hij was in goede vorm. Hij won zijn partijen. Naast de dubbel werd er ook een enkelpartij door Alex gewonnen, wat een zeer degelijke 6-3 winst opgeleverd heeft. De eerste plaats is met vier punten verschil behouden, maar nog niet volledig verzekerd. En tja, duocompetitie? Getavé 2 zegt nee.

Getavé 3 nam het in een uitwedstrijd op tegen koploper SKF 10. Dat het van tevoren lastig zou gaan worden stond dan ook vast. De vorige keer werd er verloren met 2-8, dit maal werd de stand nog iets opgerekt en werd het 9-1 voor de (hoogstwaarschijnlijk) aanstaande kampioenen. Bij vlagen kon Getavé SKF nog bij houden, maar uiteindelijk wist alleen Max voor een puntje te zorgen.

Getavé 4 is eveneens hard op weg naar het kampioenschap en tegen Velp 6 werden dan ook veel punten gescoord om dit zo veilig mogelijk te stellen. John, Harald en Paul bleken veelal vele malen sterker dan de tegenstander en het merendeel van de partijen werd dan ook in drie games besloten. Helaas moest Paul eenmaal de tegenstander feliciteren, maar de overige partijen werden netjes gewonnen: Het werd 9-1. Concurrent TIAN 7 scoorde eveneens veel punten, maar Getavé 4 is hier nog netjes vier punten boven gebleven. Deze week nemen zij het tegen elkaar op. Grote kans dat hier dan het kampioenschap volledig veilig gesteld wordt? Zou toch mooi zijn, een wedstrijd voor het eind!

Joeri, Lucas en Mitchell namen het op tegen (concurrent?) ONI 2. De tegenstander bleek een stukje sterker ten opzichte van de vorige ontmoeting. Toen werd er met 6-4 gewonnen, dit keer werd deze uitslag omgedraaid. Coach André kijkt echter tevreden terug op de gespeelde wedstrijden. De partijen waren aan elkaar gewaagd en ze zijn er zeker niet ‘vanaf geslagen’. Ondanks het verlies is de eerste plaats behouden. Het is nog niet helemaal zeker, maar gezien het verloop van het seizoen (ze staan al de gehele competitie op de eerste plaats) zit hier wellicht wel een kampioensfeestje aan te komen! 


Sponsors


 

Stichting Leergeld


Hoofdsponsors Sponsors

 

 

Stichting Leergeld Oost Betuwe richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Klik op de afbeelding voor meer informatie.